Отговор: Изгоряла вътрешна платка
Проверил съм всички елементи по платката всичко е здраво и днес я изпратих на Варна. Обадих се във фудцицу искат ми 120 евро за платката без гаранция
имам може би външна аз да правя за друго фуджицу. сподели как са се справили и къде във варна.
Какво ще рече "окъсих климатика"? Оголен проводник на датчика си го докоснал до медна тръба или захранваща клема?
Сега няма никаква реакция - нито светодиоди, нито приема от дистанционно?
Кабелите на въздушния датчик съм ги одължил с цел да пробвам различни позиции на датчика. Честно не можах да разбера какво стана, мисля че кабела опря на корпус. Въздушния датчик е свързан директно с процесора. Ако процесора е изгорял никой няма да успее да я поправи. Ще ви държа в течение, ако някой има такава платка да казва ще се спазарим.
Климатика е като мъртъв все едно няма захранване, само че платката е захранена
Няколко пъти са идвали такива платки с опукали процесори. За първата имах процесор и стана.
Разгледах по базарите за такава втора употреба и няма.
Пробвай да пишеш във Фейсбук групите за части за климатици. Все ще излезе.
Нямам фейсбук колега малко съм поостарял за фейсбук. Ако имаш възможност потърси ако не е проблем.
Само изчаквам да видим майстора какво ще каже за платката, ако каже не става, от фуджицу 240 лева и 5 дена доставка.. Малко ми идва в повече на спалнята да стоя без отопление на - 15 градуса. Обмислях и варианта да си взема нов по висок клас климатик, само че не мисля че някой ще се навие да го монтирва в тая студ пък и бях намислил да се местя на село да си живея а апартаментчето да го отдавам под наем и не ми се ще да монтирвам нов климатик при тази ситуация
Сложна ти е работата...
Виж по продавалниците за хора, които изкупуват повредени климатици за рециклиране. Покажи снимка на платката и все някой ще има.
Чисто нова вътрешна платка от Fudjitsu и пак няма никаква реакция. Давайте идеи какво да гледам че ми писна да се занимавам. Този трансформатор във външното тяло компресора ли захранва или платката?
- - - - - - - - - -
И на външните бушони има фаза и на вътрешния
Това с фазомер ли го мериш?
Явно не идва захранване до платката, ако наистина е здрава. Захранването се мери под товар, за да е адекватно измерено.
Или дефектирал двигател на турбина, който е дефектирал и втората платка./малко вероятно/
Как по точно да го проверя тоя двигател?
Като се обърнеш към форумните специалисти за помощ за ремонт на климатика, си мисля аз!
За да не излезе след това, че е по-евтино да смениш системата нацяло.
Успех!
Еми добре де кои са те? Платката беше във Варна при Павел Джанев не го познавам, според него е процесора, чисто новата и тя няма реакция
- - - - - - - - - -
Няма комуникация между двете платки
Павката...:)
Трябва твърдо становище, изгорял ли е процесора или не с доказателства за тезата.
По интересно е, новата защо не работи. От къде се сдоби с нея? От дистрибутора на марката или търговец?