Haier HSU-18H03/R2(DB) vs. Fujitsu ASYA12LCC
Ситуацията е следната: Позната си е харесала HAIER HSU-18H03 R2(DB) за стая 22x2.65=58.3м3, няма изолация, панел, голям прозорец север, 3 външни стени, ... абе м***та си.... Иска да топли и при под -15C до 22-24C. Аз знам какво може Fujitsu 12LCC, но нямам наблюдения над Хаерите , като логика на размразяване и въобще как работят. Цените на двата климатика са съизмерими.
Първото нещо, което ме притеснява е дали въобще който и да е от двата ще се справя. Затова отговорите са по 2 на човек.
Другото , което ми е интересно:
HAIER HSU-18H03 R2(DB) Cooling/Heating Capacity: 5000(1250-6000)W /5800(1400-7000)W
Fujitsu 12LCC Cooling/Heating Capacity: 3500 (900-4300)W /4800 (900-6700)W
Как ще се държи Хаера при такова смазващо преимущество по номинал, но малка разлика по максимална мощност при -15C?
Освен сървис мануалите нека да има и коментари от опит :)
Re: HAIER HSU-18H03 R2(DB) vs Fujitsu 12LCC
това смазващо преимущество при -10 ще изглежда така :
Фуджитсу 3000 вата номинално
Хайер 2000 вата номинално
инак и 2та ще се справят с 22 квадрата ,аз отоплявам с такова Фуджитсу 26 квадрата север запад с много голямо остъкление и 2 външни стени ,и Хайер не бих си взел
ХАЙЕР-а да го забрави.това май са от внесените тази година, а почти всички се оплакват от тях при температури под-5 градуса.При -15 навън, най-много и в стаята да е толкова.
Слагайте и Фуджицуто. 100 пъти е по-качествено от новите Хайери.
Ако вземете Хайера, твоята позната ще стане първа приятелка с момчетата от сервиза, защото ще се виждат доста често.
Аз вече на никого не бих препоръчал Хайер, особено след тази зима с мъгли и студ.
ХАЙЕР И ЦИГАНИН, ЗИМЕ НЕ РАБОТЯТ :-memnon
Ако твоята позната иска бюджете климатик - Midea MSG-18HR ~ 850лв. е едно прилично решение на въпроса!
Бягай от haier-казвам ти го от личен опит. :RTFM:
freelander, ако толкова държи да е Хаир(съзин), НЕ взимай този модел! Ще си спестиш и своите, и нейните мъки.
С 12LCC няма да имаш грижи за тези 22 кв.м., колкото и да са студени. По-голям е вече гавра.
до автора - един съвет , забрави го този хайер , ще изхарчи тока на жената , точно там му е смазващото преимущество :-memnon
фуджистуто си е хем по-икономично и ще се справя безпроблемно с това помещение , хем грам ядове като неуспешно размразяване и подобни няма да видите .
и последно - не слушай новия съфорумец koool.... той не е нов , ами просто отново си прескача бана и се регистрира с нов юзърнейм , иначе си е все онзи siliev , който така безкористно и с псувни брани марката HAIER , че яде бан след бан ... ако забелязваш в темата май само той се обажда в защитата на тази марка :god
Цитат:
Първоначално публикувано от koool
Хаиер е най-продаваният климатик, не ги слушай ще върши работа.
Че беше най- продавания климатик беше всеки който се занимава с продажба и монтаж на климатици ще го признае но БЕШЕ след тоталния им провал през последния месец нещата се промениха коренно от 04.01.08 до днес имаме монтирани 1 Тошиба - 6 Фуджица - 7 Фуджита и 24 Мидеи утре ще монтираме поредната Мидеа и за първи път тази година Хайер - обикновенна дванаисетка клиентите казаха че им трябва за охлаждане така че няма проблеми .ОТ всичко това което споделих мисля че всеки може да си направи съответните изводи
ОК :)Благодаря :god на всички :god :god няма да е HAIER и по-точно ще е FUJITSU
защо когато компресора на хаера спре вентилатора продължава да работи без да се изключва
Обдухва датчика, това го правят почти всички машини.
не обдухва датчика ами продължава да разпределя въздуха в помещението
Може и така да се нарече.