http://www.klimageraete24.de/klimage...rinverter.html вижте тука за какви машини става дума по другите бели страни.
http://www.klimageraete24.de/klimage...rinverter.html вижте тука за какви машини става дума по другите бели страни.
Имам го същия модел http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=44 и мога да ти кажа че е пълен боклук. Мое мнение .Още на 1 -виа месец му изби модула и трябваше да чакам 40 дни да го заменят с нов.Заа тези пари 1500лв. с монтажа който ми излезе Много по добре е Fujitsu 12lgc.
Бъркаш машините, тези от линка, който дадох, са от съвсем различен клас от това, дето тука го продават.
edi1 същият боклук от линка е. И какво му е суперското като го дават да работи до -7*C
Ако си решил да си копуваш климатик послушай ме копувай си Fujitsu,Daikin ,Mitsubishi,Toshiba....... но не си взимай Haier!!!
А, сакън, имам си добри машини, под името ми ги има.Имам предвид, че това са модели, които не се продават в България, с това означение в България не излиза нищо /освен да е с други букви/.За минималната температура си прав, но виж им СОР-овете и другите данни.Дадох ги, само защото ми стана интересно, не, че ги препоръчвам.![]()
Да си го купи и след година плаче за нов модул и ако е извън гаранция си е пара. Аз тази година доста Хаери отремонтирах тъй като фирмите монтиращи ги отказват да ги поправят.
Повярвай ми тези показатели при - 10-15 няма да са такива и ще студуваш и няма да можеш да спиш не само от студ ами и от шум!
Всички знаем че хайер е една от калпавите марки даже мидея е по-добре!
С изключение на bobvo всички останали говорите наизуст, тоест пълни глупости.От всички изказали се имали някой който да е ползвал,монтирал или поне виждал mодел на хаиер който завършва на (SDB).
nasko - Има ли някакво значение точния модел, след като завода производител дава работа на отопление до - 7 градуса...?
Има бе,румба,я виж къф КОП са му избацали. Уруруто не пасти,а репи да яде...
Страно е как си отваряте безмислена тема само и само да си поплюете по хаиер.
rkk и на моя хаер пише че работи до -7 но вече изкара две тежки зими с температури достигащи до под -15 . И други марки пишат до -7 но всички работят и при по ниски температури.Мога да ти пратя технически характеристики на HVA серия с всякакви таблици и графики при температури от -15
vanko68 да не би да си се удрял в някой ниско монтиран хаер че ги мразиш толкова много.За да можеш да спиш по-спокойно ПРИЗНАВАМ ,че даикин е по-добрата марка от двете. И не мога да разбера защо постоянно сръвняваш две толкова несравними неща
Едното струва 1300 а другото двойно.
Иначе видях снимки от твои монтажи в форума и признавам,че работата е свършена с много мерак .Поздравления за добрата работа .
nasko-g - благодаря за топлите думи. А относно хайера - бях няколко години сервизен в голяма фирма,основен монтажник на Технополис.Демек главната ми работа беше да оправям точно хайерите. А пък точно от този модел първия ми монтаж изобщо не тръгна,та как да го помня с добро. На всеки 10 продадени ходех на 5-6 ремонта. Ако ти си уцелил читав климатик,какво да кажат останалите патили клиенти,набутали се яко с по 1300-1500 лв. За тези същите пари си вземаш марков Дайкин,Фуджицу,Шарп,Тошиба и забравяш думата проблем.Голяма работа,че били с по-малък КОП,той нито топли,нито пази от дефекти...
Цяла зима наблюдавам DC - инвертор Haier на братовчетката (аз го монтирах и ме е яд че не отказах монтажа...тя си го избра без да иска мнението ми...в магазина са им дали" компетентно " мнение .Та паднат ли температурите не го ползват че духа студено...духалката е по надеждна и спасява положението...думата климатик в тях е забранена и ме обявиха за луд когато разбраха че ще се топля с климатици.А цената на Дайкин e 1300 лева а не двойно , наско радвам се че твоя работи добре - имам колега който се топли точно с Хайер и е много доволен...явно е на късмет...незнам.