Добро утро съфорумци.Имам въпросният климатик от четири години и не съм имал проблеми с него,но... до днес. В какво се състои проблема.Климатика работи примерно,на зададени 22 гр.Достига ги и вместо да спре компресора и перката на външното тяло,спира само перката,компресора остава да работи.Вентилаторът на вътрешното тяло работи още около минута,за да отнеме останалата топлина от вътрешния топлообменник и спира,което е нормално.След което започва да се покачва температурата във вътрешния топлообменник до 28-29 гр.(Виждам го защото има дисплей)Предполагам,че заради високото нялягане което вдига,започва да се чува пукане и свистене по тръбния път и топлообменника и така около минута,след което вместо да даде някаква грешка - за претоварен компресор примерно,то той обръща в режим обезкрежаване за около минута,минута и половина и отново тръгва да топли.Нормалния режим на обезскрежаване е около десет минути).По принцип,си пуфти силно когато обръща режимите,но сега ми се струва че е доста по-силно,което предполагам се получва от това,че не изравнява наляганията.Климатика не е инвертор и мисля че отвън не би трябвало да има никаква електроника,само релета.Дали не са залепнали контактите на някое реле?Обадих се сутринтта в един сервиз да дойдат да го погледнат,но като ги знам колко са сериозни,може да дойдат и пролетта.Живея в малък град и изборът на техници не е много голям.По професия се занимавам с електроника и подмяната на едно реле,не би бил никакъв проблем за мен,но по хладилната система не пипам.Някой има ли идея къде проблема?
p.s. Забравих да спомена,че при исключване от дистанционното,компресора остава да работи.
Хах...Така поне никога няма да заскрежи.