Здравейте, имам проблем с въпросния климатик. На 4 години е и ми е правил проблем веднъж и захранващата му платка (IPM модул) му беше подменена гаранционно. Преминаха големите студове и преди две седмици почна да прави проблем при отопление. Климатика както си работи (духа си топличко) и си му светят нормално индикаторите Power/Health и Operate се чува много лош тътен във външното тяло и компресора спира съответно и спира да духа топло и за почва да върти съвсем леко въздуха (вътрешната перка работи на ниски обороти) - Operate изгасва. След това копресора изобщо не включва, индикатора Operate светва за кратко и изгасва - по някой път изгасването е придружено със същия силен тътен във външното тяло. Ако го оставя да си "почине" малко след това включва нормално и може да работи 1 час или 1 ден без да се повтори проблема. Стойностите на датчиците за вътрешна темепература и на питата са си в норма. Спирал съм му тока няколко пъти - заработва за кратко и пак същата песен. Задържах бутона на вътрешното тяло и след като изписка 3 пъти започна да мига Operate, а другите два индикатора не светеха. Според таблицата може да са 3 причините: "1. Неправилна кабелна връзка между върешното и външното тяло на климатика. 2. Липса на оперативно захранване на външното тяло на климатика в следствие на дефект (IPM., IPDU, Трансформатор). 3.Дефектна основна платка на вътрешното или външното тяло на климатика."
Когато дефектира първия път платката климатика не се държеше така ами изобщо не включваше при пускане и Power светеше постоянно а Operate мига. Дайте насока може ли да е нещо различно от захранващ модул или да си приготвям едни пари и да заръчвам от Роял сервиз. Мисля че платката ми е от новите, които не са заляти, но не съм стигнал до разглабяне на външното тяло, че все не остава време от работа!