Haier HSU-18H03(B)-изгорял компресор
Здравейте ,тая година не ми върви с климатиците,изгоря компресора на климатика така ми каза майстора, но като се замислиш дали изобщо е майстор, но на въпроса-ако е изгорял компресора, защо се събра фреона във външното тяло, възможно ли е?Четох из форума, че нямало смисъл да сменям компресор, а направо нов да вземам,порових се и намерих Компресор MITSUBISHI (МИТСУБИШИ) 18000BTU инвертор, R410А 343.00лв.Майсторът ми каза, че компресора ми струва 650 лева.Да сменям ли компресора или да купувам нов,климатика и свален забравих да спомена.И има ли фирми, които купуват развалени климатици. Благодаря предварително за отговорите.
Отговор: Haier HSU-18H03(B)-изгорял компресор
Не е възможно, при изгорял компресор, хладилния агент да бъде събран напълно във външното тяло.
Re: Haier HSU-18H03(B)-изгорял компресор
Инверторният компресор може да струва и толкова. Компресорите от една 18-ка с голяма вероятност няма да станат на друга. Фреона е добре да се смени с нов, защото ако старият електрически е изгорял най-вероятно са се отделили газове, добре е да се сложи и антикиселинен филтър.
По-добре нов климатик с гаранция, тоз щом компресора е заминал може скоро да го последва и електрониката. Нали не си е заминал ей така от нищо.
Благодаря за отговорите,значи ще се купува нов.А някой да знае някоя фирма да купува повредени климатици?
Цитат:
Първоначално публикувано от
nikirai
Благодаря за отговорите,значи 6те се копува нов.А някой да знае някой фирма да копува повредени климатици?
Надин!
От каде е тая фирма Надин,телефон или сайт ако може. Цитат:
Mega
Надин!
Zdrasti, iskam da kupia vunshnoto tialo za 70lv. na men mi triabva samo power modul platkata. Prodava li se?
Писането на кирилица е задължително!
Да всичко се продава,само кажете какво ви трябва,само компресора е изгорял.
Vsushtnost moia klimatik e HSU-12HT03(B) HAIER. Triabva li da e platkata power modul tochno za tozi model ili moje i druga na HAIER da pasne?! Niakoi moje li da kaje?!
Във форума се пише на български език.
що не извикаде някой да ви го смени:confused:?той знае от къде да го вземе и да ви провери климатика а и най вече ще има гаранция за новата част;)
Цитат:
zvqara
що не извикаде някой да ви го смени:confused:?той знае от къде да го вземе и да ви провери климатика а и най вече ще има гаранция за новата част;)
Ами викнахме от 2 различни фирми. Първият техник казва, че е пауар модул и ако си намерим да сменим и ще тръгне. От 2та имаха платката, но казаха, че е от компресора със сигурност, защото процесора се бил раздул и няма да я смени за да не изгори пак. Никой не е замерил компресора. Сега идва 3ти майстор от 1та фирма и по тел. казва, че няма как да замери компресора без платката и ток. Вече не знам какво да правим.
ако сте от варна може да ми се обадите и ще го оправим:)