2 Прикачен файл(ове)
Отговор: GREE GWH12KF-K3DNA6G(LCLH) - малко снимки на нещо ново
Здравейте,
по мое мнение, за вашето помещение би трябвало да са достатъчни 3,5kW топлинна мощност при -10С външна температура.
Машинитa GWH12KF-K3DNA6G, e с максимално отдавана мощност в режим отопление 5130W (при +7С външна темп. и 20С вътрешна).
Средната мощност е 3800W (пак при същите условия).
При -10С външна температура и 20С вътрешна, капацитета на машината спада с 10%, което означва, че средната отдадена мощност ще е 3420W, а максималната
ще е 4617W. Взимайки пред вид тези данни, смятам, че машината би трябвало да отоплява помещението без проблеми.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=17854&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=17853&stc=1
Има ли информация как се справя машината в зимните месеци?
Аз имам един от тия модели дето като работеше в спалня 16м2 топлел хубаво, Проблема е че от две седмици дава една грешка Н5 за прегряване на модула ии защитата му. Сменихме платката изкара 10тина дена и пак се появи проблема. Явно има и куци бройки.
Да и аз имах миналата година такава грешка,когато го използвам на отопление при много висока външна температура,към 19-20 градуса.Тази година нямам проблем и топли наистина добре за тукашните условия.Говоря за 18-ка поставена в помещение да отоплява около 90 куб.м.
Цитат:
Първоначално публикувано от
VeleV.Klima
Аз имам един от тия модели дето като работеше в спалня 16м2 топлел хубаво, Проблема е че от две седмици дава една грешка Н5 за прегряване на модула ии защитата му. Сменихме платката изкара 10тина дена и пак се появи проблема. Явно има и куци бройки.
Това мирише на компресор или EEV/капиляр (не знам с какво е този модел), ако всичко е наред по електрониката.
Доколкото знам 9-ка и 12-ка е с EEV,а 18-ка и 24-ка са с капиляр.
Цитат:
mirort
Доколкото знам 9-ка и 12-ка е с EEV,а 18-ка и 24-ка са с капиляр.
Точно така са. И аз мисля че проблема ще е компресор ще го изпращам на вносителя да го тестват.
Някакви отзиви за модела.Как се държеше през изминалия месец.
В началото на януари, купих един такъв за апартамент който се ползва от наематели. Нямам преки наблюдения, но хората казаха, че си топли добре през цялото време. Тук имаше сутрини с температури -15,16 градуса. Явно няма проблеми с отопление при ниски температури.За сега изглежда добра инвестиция за цената си!
Здравейте исках да помоля ако може някой да ми даде мнение от личен опит за конкретния климатик наблюденията през зимата как се е държал при големите студове много ви благодаря!
Здравейте, и аз се интересувам от това дали си заслужава инвестицията в подобни климатици. Или е най-добре да си караме с познатото - Fujitsu. Midea, Daikin...
уха ,Мидея сложена при климатиците :))
Мидеите бачкат по-добре от AUX зимно време? Поне по-старичките мидеи?
Цитат:
dodo_pv
Мидеите бачкат по-добре от AUX зимно време? Поне по-старичките мидеи?
Само дето старите, нямат нищо общо с новите. Старите поне топлят.
Re: GREE GWH12KF-K3DNA6G(LCLH) - малко снимки на нещо ново
Някой знаели кога си пуска подгревите на тавата само при дефрост ли е? И този на компресора би трябвало да се пуска само при изключен климатик и ниска външна температура. Също дали слиза на минимума който му дават 220 вата което е добре. И дефростите как са?
12-ката е с двоен а 9-ката с единичен топлообменик ?