1 Прикачен файл(ове)
Отговор: GREE GWH12KF-K3DNA6G(LCLH) - малко снимки на нещо ново
Цитат:
Първоначално публикувано от
VeleV.Klima
Не възможно а са го направили.
Трябва да я пробваш, мисля че ще ти хареса, със същия панел е като A6J серията.
Прикачен файл 16831
- - - - - - - - - -
Цитат:
Aleksandars
Да не говоря, че останалите параметри на хартия са само едни цифри, които в случая, даже не са лице приятни.
Ще мине време, ще има хора които ще са си закупили този модел и тогава след определено време работа, могат да кажат как работи машината. Може и да топли, може и да работи както трябва, но всичко зависи за сметка на какво. На днешно време, подобни данни 3800 kW (450 ~ 4100) не са климатизатор който е се води 12-ка. А консумацията от над киловат просто е ужасна.
Сашо, в крайна сметка, машината е в бюджетен клас, нормално е да има параметри по-ниски от флагманите. По твоята логика, всички трябва да сме с коли на Тесла моторс, защото са високо ефективни, лошото е че малко могат да си го позволят. А и като цяло, всички параметри на хартия, си остават такива, и всяка конкретна ситуация определя реалните данни.
Както и да е, хубаво е човек да има мнение, стига да не е субективно и продиктувано от интересите му.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Aleksandars
На пиедестал го издигнахте този модел, а все още не се знае как ще се представи... "Пази боже, сляпо да прогледне!"
Хммм, пиедестал казваш, никой не е казал подобно нещо, просто си коментираме, една нормална машина. Не виждам защо се дразниш. Относно проглеждането, мисля че е добре да пробваш, може пък да има машини различни от тези, с които си свикнал :)
P.Hristov,не ме разбирай грешно, но нямам нищо против модела, без да е минало известно време и да има впечатления от потребители. Не казвам всеки да е Цитат:
P.Hristov
с коли на Тесла моторс, защото са високо ефективни
, но за мен подобни параметри не са добри. Както искаш го разбирай. Сега един въпрос - този модел от тази тема, същия за който говорихте в една друга тема ли е? Каква серия се води, че тези сигнатури са объркващи?
Цитат:
Aleksandars
Сега един въпрос - този модел от тази тема, същия за който говорихте в една друга тема ли е? Каква серия се води, че тези сигнатури са объркващи?[/FONT]
Модела е различен, реално машината като база е GREE Change или GWH12KF, последващите букви оказват по специфичните детайли, К-е за монофазно захранване, А6 е за панел а G за ефективност. LC - low ambient cooling, LH - low ambient heating. Това, което до момента, се внасяше през Актон, Пламеа и някои други колеги е модела GWHxxKF K3DNA6J - реално машина оптимизирана за топъл климат (предимно за Гръцкия пазар, но и в Румъния се продава заради по-ниската цена), то и за това масово колегите свършват на KF буквите :)
Благодаря ти за изчерпателния отговор.
Да ти кажа, и аз виждам зор понякога :)
Цитат:
P.Hristov
Модела е различен, реално машината като база е GREE Change или GWH12KF, последващите букви оказват по специфичните детайли, К-е за монофазно захранване, А6 е за панел а G за ефективност. LC - low ambient cooling, LH - low ambient heating. Това, което до момента, се внасяше през Актон, Пламеа и някои други колеги е модела GWHxxKF K3DNA6J - реално машина оптимизирана за топъл климат (предимно за Гръцкия пазар, но и в Румъния се продава заради по-ниската цена), то и за това масово колегите свършват на KF буквите :)
В Румъния никой не ползва климатици за отопление, затова и няма нужда от скъпи машини. Всички производители се оплакват от тамошния пазар. Даже дайкин, които имат офис с 35 служителя правят оборот колкото в БГ или по-малко, където нито има офис на Дайкин, нито 20 милиона население. Просто пазарът е такъв - все още в България климатици се купуват за отопление много повече, отколкото за охлаждане. Изключвам разбира се големите обекти - говоря само за битовия сектор.
Цитат:
AC_From_Hell
В Румъния никой не ползва климатици за отопление, затова и няма нужда от скъпи машини. Всички производители се оплакват от тамошния пазар. Даже дайкин, които имат офис с 35 служителя правят оборот колкото в БГ или по-малко, където нито има офис на Дайкин, нито 20 милиона население. Просто пазарът е такъв - все още в България климатици се купуват за отопление много повече, отколкото за охлаждане. Изключвам разбира се големите обекти - говоря само за битовия сектор.
Не съм много сигурен, но нямат ли малък офис в БГ с един човек? Може и да се бъркам де. Иначе, да в БГ масовият пазар наистина е за машини ориентирани към зимен период, изключае района на Петрич и Сандански :)
Още чакаме крайните резултати за посочения климатик,а виждаме снимки кво е монтирано.Всичко българско и родно,след това се питаме "що така ве" няма довършена работа,което си е нормално за България.Нищо към никого но почти или винаги така се получава.
charliii - сори, но нещо не разбирам какво точно искаш да кажеш?
За резултати ще почакаш има няма още 5 месеца като дойде зимата.
То пък една зима последните години, същата като и лятото.
Ами чакахме тестове за консумация при различни мнусови температури,нищо повече от "обещаното".
За тази машина не съм обещавал :)
- - - - - - - - - -
И все пак, в понеделник мога да предоставя официален тест рипорт на машините, в който има данни за консумацията.
Подсещане за резултатите от тестовете!
Здравейте! Направих си регистрация във форума, защото търсех информация за GREE GWH12KF-K3DNA6G . Тук определено намерих най-подробна информация! Искам да отбележа, че не съм професионалист в областта на климатиците, а просто се отопляваме с климатици от 9-10г и съм базов юзер. В момента трябва да избера климатик за помещение хол и кухничка. Малко ме притесни това, че не се знае дали ще отоплява зимата прилично, При мен става въпрос за 20 кв помещение 2.55 м високо, 2 прозореца и 1 врата ПВЦ 5 камерно с КА стъкло около, ~6кв метра дограма общо . Отдолу са гаражи, отгоре покрив-въздух, едната стена е стълбище и баня, които не са отопляват, на срещуположната стена половин стена има разположена спалня, останалите стени са външни. Под пода има 7 см стиропор вътрешно разположен, на тавана също ще се сложи някаква изолация от към покрива, Също така стените ще бъдат изолирани със 7 или 10 см неопор външно /без тази от към стълбището, тя е вътрешна на къщата/. По принцип на няколко години все избарам по някой климатик за сега успешно, но този път бюджета е по ограничен до към 900-1000 лв със монтажа и съм малко притеснен, да не се мръзне зимата. Да си задам въпроса така да го слагам ли смело този климатик,при моята ситуация или няма шанс да отоплява нормално при температури под -10г (тоест стайната температура да ми бъде около 20-22градуса)?
При положение, че Gree-то не става - за споменатото помещение, за колко пари най-малко мога да си купя климатик, в който да съм сигурен, че ще топли зимата при под -10°?