Отговор: Малко помощ за hisense
След като не разбирате от тази материя и не можете да се справите с проблема, потърсете сервиз...
Все пак ще се радвам , ако изкажете вашите професионални мнения.
Аз съм инж. по автоматика и електроника и мисля че не съм толкова бос.
Уточнете първо какъв е модела....
Компресора е повреден.
Sent from my K012
Понеже имам в другата стая същия модел климатик. Там навих манометъра ми показа 5 бара. И след като поработи 5-6 мин. вдигна на 8.2 .
На кой от двата му е правилно налягането на фреона ?
Налягането зависи от вида на фреона от външната температура също при не работещ климатик. При работа също важат като от значение е и вътрешната температура и способноста на съответната машина.
Sent from my K012
фреона е r410 . -2 е навън.На кутията пише 880гр ,че трябва да има. Аз ги измерих в разтояние 30 мин. може да се каже ,че условията бяха еднакви .
Извикай си специалист , иначе само с манометър може и да не се случат нещата, иначе и двамата уважавани техници от форума са изразили мнение ,но си трябва и точен модел както ти каза Александърс за да ти помогнат колкото могат от тук разбира се
Цитат:
Първоначално публикувано от
waradin
На топло...
Климатика се вкл. върти , перката на външното тяло и компресора се чува че работи.
От мрежата при това положение харчи 250вата.
Индикацийте за работа на компресора и за включване светят.
Но вътрешното тяло не развърта.
Навих манометър и показа 8 бара на изключен климатик. При влючен не се увеличи налягането.
Не е ли много това налягане на изкл. климатик??
Клапан има ток до него и се чува цъкане но реално дали работи незнам.
Ако го обърна на студено ,вътрешното тяло върти и духа.
Не съм сервиз мъча си собствения климатик .
Опитах да загрея термодвойката и на студено да обърне но налягането не се промени
Искаш да кажеш, че на отопление, компресорът и външният вентилатор работят, но няма налягане, а на охлаждане работи?
Да не е заминал четирипътният вентил? От външното тяло чува ли се да цъка при включване?
Да правилно си ме разбрал ,на охлаждане работи -- ами чува се цъкането , но незнам да не е замръзнал или заседнал при реверс.Д
Климатика е на 2,5 години
Ако четирипътният вентил е заседнал в междинно положение или не може да превключи докрай, може да се получат такива аномалии.
Цитат:
Първоначално публикувано от
waradin
Да правилно си ме разбрал ,на охлаждане работи -- ами чува се цъкането , но незнам да не е замръзнал или заседнал при реверс.Д
Климатика е на 2,5 години
Нищо не е разбрал правилно, нито твоите обяснения са смислени.Питат те за модела, не защото не могат да спят от мъка, а най-малко - ако е конвенционален климатика ти консумацията му трябва да е в пъти по-голяма.Без модел- правилно никой не иска да гадае.
1 Прикачен файл(ове)
Разбира се , извинявам се. Климатика е инверторен.
As-09ur4svnvl
- - - - - - - - - -
Ето и снимка на табелата
- - - - - - - - - -
ако е този винтил , как да го тествам . Какво да му правя?