Климатик GREE-18 серия ЧЕИНДЖ
  Питането ми е следното зададената температура на климатика е 25 градуса но реално в стаята е 21-22 но ми прави впечатление че работи по 20 мин без прекъсване на час а и днес си направих екперимент оставих го на 25 градуса при отворена балконска врата и близо час-два климатика не пожела да тръгне съмнява ме нещо че е объркано и се шашка а е на два дни
     Отговор: Климатик GREE-18 серия ЧЕИНДЖ
  Стара тема но са така серията Change.
  Препоръчах на тъщата и тъста ГРЕЕ заради добрите отзиви от 9 и 12ките, но при тях 18-ката се успива. Има ли решение?
  И двата ми са така, викнах фирмата и на единия му извадиха датчика и ефектът е точно никакъв. Единствено работи малко по добре когато ползвал функцията i feel да слефи температурата от дистанционното, но не забравят да го сложиш така, че да се виждат. Снощи нагласен на 22 градуса си тръгна след офф, свали консумацията на 400 вата и работи така 1 час без да спре а в стаята стана 26 градуса.
  9-ките- чейдж ,също ли са страдат от това заболяване "сънливост" ?
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Zygot  
 Препоръчах на тъщата и тъста ГРЕЕ заради добрите отзиви от 9 и 12ките, но при тях 18-ката се успива. Има ли решение?

Личи си ,че сте в добри отношения :))
  Отценявам хумора в ситуацията още повече, че вече имаше коментари в тази посока  :) 
Май се намери решение с i feel опцията, ако пак не ще видя от фирмата какво ще измислят.
   Цитат:

Stankov85  
 И двата ми са така, викнах фирмата и на единия му извадиха датчика и ефектът е точно никакъв. Единствено работи малко по добре когато ползвал функцията i feel да слефи температурата от дистанционното, но не забравят да го сложиш така, че да се виждат. Снощи нагласен на 22 градуса си тръгна след офф, свали консумацията на 400 вата и работи така 1 час без да спре а в стаята стана 26 градуса.

При атмосферни условия, сензорът за вътрешен въздух се намира от дясната страна на климатика. Топлината е малко късно откриване. Ако сензорът е взет на мястото на входа на въздуха, машината работи по-точно.

Gree klimalarda iç hava sensörü klimanın sağ yan tarafındadır.  Isıyı biraz geç algılama yapar . O sensör hava giriş yerine alınırsa ,daha hassas çalışır makine.
  Супер, а на гаранционна машина удачно ли е да се прави този мод? Остават ли следи които да разтрогнат гаранцията?
     2 Прикачен файл(ове)
   Цитат:

Zygot  
 Супер, а на гаранционна машина удачно ли е да се прави този мод? Остават ли следи които да разтрогнат гаранцията?

оригиналното местоположение на датчика

https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25425&stc=1

сензор за ново местоположение

https://forum.setcombg.com/attachmen...id=25426&stc=1

Използвам този климатик в моята къща
  Какво означава "сензор за ново местоположение" ?!?
   Цитат:

Ventsislav Negentsov  

Превежда с гугъл преводач,за това така звучи :)  новото место на сензора...и аз там съм го сложил ,но само в каналът, не стърчи навън вече,че често излиза в OFF
  А защо не го "забелите" сензора. Този термосвиваем шлаух доста прецаква работата, макар, че придава голяма инертност, което може и да е добре за неграмотно написан софтуер :)
   Цитат:

Ventsislav Negentsov  

The location of the sensor in the indoor unit will be changed. the air conditioner works more precisely.
The factory is sensing the room temperature late, where the sensor is.
   Цитат:

Ventsislav Negentsov  
 А защо не го "забелите" сензора. Този термосвиваем шлаух доста прецаква работата, макар, че придава голяма инертност, което може и да е добре за неграмотно написан софтуер :)

Сензора веднага го смених с по-адекватен...софтуерът са го откраднали от фуджицу и тошиба, за това така са се ....