Отговор: Gree GWH12KF-K3DNA6G-йонизатор.
Много се радвам ако е така, но това "замирисва ми" не е добре. Ако усещате подобна миризма-тя вече е над нормата...
Тук има изследване на Министерството на Здравеопазването на Кралство Нидерландия, в което накратко се посочват плюсовете и минусите на йонизацията и въздействието й на човешкото здраве.
https://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/609330004.pdf
Като основен проблем се изтъква образуването на допълнителен озон, който променя нормалните съотношения на въздуха. Разбира се много зависи от помещението, вентилацията и т.н.
Няма лошо-ако ви е приятно и смятате, че миризмата на озон ви стимулира:):Drinks:
staiway, “миризмата” на озон е много по-приятна от миризмата от отопление на твърдо гориво,
което тук значи “всичко що гори в печката”.
Това, че обикновенния потебител не знае що е то “ свободни радикали”, и че точно
от това си заминават най-много хора в БГ и ЕС на година не го бърка особенно.
Аз просто предупреждавам, както са ме предупредили от Съответното ведомство през 2010 година.
И на цигарите има надписи, и радиацията не "мирише"...:)
Озона има период на полуразпад от няколко часа. Получава се атомен кислород и кислородна молекула. Именно затова миризмата е еднаква.
Натриевият хипохлорид също отделя атомен кислород.
Дезинфекциращото и избелващото действие на натриевия хипохлорит се дължи на отделянето на атомен кислород, който разрушава органични съединения.
Същото е действието и на озона.
Естествено, че не е добре да се диша.
При озона има една особенност. Ако го усещаш е вреден , ако не го усещаш не върши никаква работа. Затова го ползвам когато няма никой вкъщи , като след това проветрявам :Drinks:
Гледам в моето Фери освен йонизатор има и опция за свеж въздух. Някой може ли да обясни на какъв принцип работи това нещо? Чудно ми е дали наистина се вкарва в помещението външен въздух или се създава нещо изкуствено с цел реклама на още една екстра.
Влиза свеж въздух, през кондензния отвор, ако няма изпълнен сифон за миризми и силен вятър.[emoji41]
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
1 Прикачен файл(ове)
Грее има отделен уред и може да се синхронизират с ДУ, но се предлага само в Китай, или поне аз не съм го виждал да се предлага в Европа.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29091&stc=1
Силата на отрицателните йони. До колко е реално или само реклама вие преценете.
https://www.youtube.com/watch?v=PTRtKby8P80
Реално е Джак. Мога да добавя и собствен опит. На младини първият ми климатик с плазма беше 285BDR. Тогава имахме много цветя в хола и винаги като дойде приятелка на гости, оставаше изумена че цветята не просто растът, а избуяват. Като в амазонска джунгла с големи листа и бързо стават високи. Сега пак си сложих климатик със същата плазма включително електрониката и за високо напрежение.