Как да разбера дали функционира или не? Има ли нужда от почистване и т.н..
Не усещам нищо при работа на климатика с вкл. или изкл. йонизатор.
Как да разбера дали функционира или не? Има ли нужда от почистване и т.н..
Не усещам нищо при работа на климатика с вкл. или изкл. йонизатор.
Няма как да усещате каквото и да е от подобна екстра в климатизатор. Освен ако не е японски или европейски от най-висок клас-Toshiba Daiseikai, Mitsubishi Electric Mr.Slim, Panasonic Etherea.
Има една зелена кутийка с 2 кабела-уж се води йонизатор.
Ако работи би трябвало да се чува леко свистене като си приближиш ухото и трябва да се усеща лека миризма на свежо от въздушния поток. Само че, ако кутийката е сложена преди питата може отрицателните йони да се заземяват в топлообменника и затова да не се усеща нищо.
- - - - - - - - - -
Такава ли е кутийката на плазма-генератора? Опитай се да я помиришеш отблизо. Би трябвало да се усеща лека специфична миризма ако работи.
Не мога да разбера защо непременно искате да мирише на нещо или да издава някакъв звук?
Ако замирише на озон-по добре го спирайте, не е толкова безвредно.
Колкото до въпросния йонизатор-има разлика между образуването на негативни йони и плазма. Според мен се бъркат двете неща.
Много зависи от това колко йони "произвежда" въпросната кутийка и обема на помещението .
Ето подобни кутийки и техните спецификации :
https://www.murata.com/products/ionissimo/ionizer
Аз лично си го държа включен и не виждам причина да недоволствам, че го има.
Ако има йонизатор-защо не съска, ако има нагревател -защо работи ако има Wi-Fi и т.н.
И каква е разликата?
Плазмата нали е йонизиран газ, то и на самата кутийка пише плазма-йон генератор.
Не може да има плазма без йонизация. При старите етереи плазмата даже може да се види с просто око над единия електрод.
Спокойно, не мирише на озон - на пролетен бриз мирише.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 05-11-18 в 21:25.
Ти пък на белина... На озон си мирише. Много ми е приятна тази миризма и си я помирисвам с всяко влизане в хола.
Тъкмо до одеве ремонтирах електрониката на плазмата на една DR-ка и взех да се замислям за високоволтова сонда.
Наистина не е много здравословно ако ви "мирише" на озон....
Но то и други неща не са здравословни, но ги правим всеки ден
Той си има газов сензор климатика и си мени силата на плазмата. Няма страшно, Тошиба ДР е все пак.