Gree 12 BORA GWH12AAB WI-FI / K6DNA4A
Здравейте, насочил съм се към покупка на климатик Gree 12 BORA GWH12AAB WI-FI / K6DNA4A на цена около 950 лв с монтажа. Какво е вашето мнение за този климатик, и има ли по-добро предложение за тия пари? Притеснително ли е нивото на шум на външното тяло - 52 db, или е в норми и няма да създава проблеми със съседите?
Предварително благодаря за всяко мнение, ще се охлажда/отоплява помещение около 18 кв. м, H=2.60, изток, тухлена сграда, нормално отоплена отгоре и отдолу.
Отговор: Gree 12 BORA GWH12AAB WI-FI / K6DNA4A
Здравей, аз имам такъв климатик от миналото лято.Сложих го в кухня, но в последствие стана кухня с всекидневна и квадратурата се увеличи на 38кв.м. Този климатик поддържа 25 градуса/на толкова е настроен/ в цалто помещение. Зимата не съм го ползвал, защото съм на газ, но преди да включат парното, съм го пускал 4 5 пъти и топлеше, при зададени 22 правеше към 24 и тогава спираше. Външното работеше яко /не знам може би, защото го пусках само вечер/. Относно сметки не мога да начиша защото ме засичат от 15 до 15,а климатика го пуснах на 10 миналия месец, и сега ще видя горе долу колко ми струва охлаждането. Относно външното тяло и шума, моето е на остъклена тераса и стената се пада на спалнята ми, няма никакъв проблем,дори като съм вън на терасата. Още при монтажа обаче доплатих 15лв за едни червени тампони, може и те да си оказват влияние. Общо взета за цената си машинката лично според мен е добра.
Изглеждат като на кози и там няма такъв. Просто преместваш ръчно.
Ръчен е "чалъма". Поне на Fairy-то в пристройката е така.
Благодаря оправих се,благодарение на колега от фейсбук.Ето го решението:
- "Ей оттук на ръка се местят ...бута се наляво или надясно. Има и в лявия край и в десния такова чопче."
https://i.postimg.cc/G3PS8hzH/753568...86045184-n.jpgimage storage api
- - - - - - - - - -
Единственият му минус е шумът 35 децибела,той идва от въздушната струя ,дори при най ниски обороти на вентилатора
Цитат:
Бюджетният модел на GREE – Bora, може да се използва за помещение със стандартна височина с максимална площ 45 м2. Това обаче се постига с най-големия размер климатик – 24. Размер 18 е подходящ за стаи до 30 м2, размер 12 – до 22 м2, а най-малкия размер – деветката – е подходящ за климатизиране на помещения до 15 м2.
https://gree-bulgaria.com/koy-klimat...tWDP_PxyX4AXF4