Отговор: Климатици Hitachi
Здравейте! След като отпадна една друга машина по съвет на Александър, защото монтажниците бяха фирма монтираща на Технотата (не спечелиха доверието ми ) ,реших да взема Хитачи 25 РПБ(бюджета бе 1000лв. с монтаж ) . Фирмата изглеждаше по -добра и по-известна от другата, имаше фейсбук и отзиви добри(заложих за по-качествен монтаж но уви ). Климатика го монтираха, но се опитаха с вакума да ме прекарат .Направих скандал ,изпуснаха фреона и сложиха нов, но машината неработеше добре -фреона се чуваше и при тръгване и при спиране и при работа на топло и студено.Свалиха я и я пратиха в сервиза на хитачи ,от там тия дойдоха и тръбният път свалиха ,останах само със стойките :). Пак го монтираха с 4 метра дълъг път, но шумът при тръгване и преди спиране в режим на влизане он-оф остана и леко при работа на топло и студено.Сега чакам да сменят фреона че там допълнили (в сервиза ) само по монометър . А фирмата монтажист ми сложила турски фреон ,след изпускането на оригиналният от компресора .Абе голям филм ! Аз си подадох оплакване в защита на потребителя и чакам развитие .Един месец с тия по мъките ходим.Когато работи външното тяло, съска повече от другият ми климатик .А там .когато ме викнаха в сервиза забеляза ,че тънката траба вибрираше на тласаци и така се усещаше и на допир, и така се и предаваше шумът във вътршешното тяло . С две думи чува се фреона на излизане от външното и този шум се предава нагоре във вътрешното в някаква степен .
Чета и за пореден път се убеждавам, колко мъка има по този свят....:confused:
Цитат:
Първоначално публикувано от
asa77
Сега чакам да сменят фреона че там допълнили (в сервиза ) само по монометър .
Боже Господи... Да им имам сервиза и работниците..
Цитат:
asa77
А фирмата монтажист ми сложила турси фреон ,след изпускането на оригиналният от компресора .
Едва ли точно в това ти е проблема. Впрочем, оригиналния фреон на машината ти е китайски...
Цитат:
asa77
реших да взема Хитачи 25 РПБ(бюджета бе 1000лв. с монтаж ).
За тези пари не може да се иска много от климатика. За пореден път пиша, че за такъв бюджет има едни други климатици.
Нямам думи хора ще видя дали ще се оправи с фреона .Говорих с няколко съфорумци монтажисти в други краища на България за модела такъв проблем не би трябвало да имам -казаха/
ъахахаха побързай че зимата идва ..
Имам конвектор 3000 кв Теси ;) Ама на тия ще им стане студено има време !
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Сега съм го пуснал и се чува като канализационна траба при прииждане на топлото и като тръгне след ОФФ , спира шума до фазата на влизане във ОФФ отново се чува тогава . НО, е доста по-тихо от началото като бе .
Цитат:
asa77
Нямам думи хора ще видя дали ще се оправи с фреона .Говорих с няколко съфорумци монтажисти в други краища на България за модела такъв проблем не би трябвало да имам -казаха/
На мен ми е чудно, как очакваш да няма никакви шумове, при положение, че при климатиците по тръбите тече течно-газова смес под високо налягане?! Ако шумът от фреона толкова те дразни, тогава по-добре се ориентирай към друг тип отопление - парно, конвектори и т.н.
Ако искаш максимално обезшумяване, накарай монтажниците да ти прекарат тръбния път изцяло от външната страна в пластмасов канал, вътре в стаята да остане само вътрешното тяло. Но дори и така пак ще имаш шумове от фреон при тръгване/спиране.
Цитат:
asa77
но се опитаха с вакума да ме прекарат
Ти беше ли при монтажа? При мен дори не бяха качили помпата, но след третото напомняне отидоха до колата да я вземат и вакуумираха към 15мин. Можех да се заям за още минути, но като знам как ги измъчих с монтажа, реших да не злобея.
Незнам дали ще помогне при теб ,но при мен помогна.
Спецовете ще кажат .
Нека ти сложат заглушител!!?
На Панасоника сложиха и се оправи .....
Цитат:
splendor
Ти беше ли при монтажа? При мен дори не бяха качили помпата, но след третото напомняне отидоха до колата да я вземат и вакумираха към 15мин. Можех да се заям за още минути, но като знам как ги измъчих с монтажа, реших да не злобея.
Само да отбележа, че вакуума не се измерва в минути.
Цитат:
Kasap
Само да отбележа, че вакуума не се измерва в минути.
Разбира се, но все пак някакво вакуумиране, е от по-добро от никакво такова.
https://forum.setcombg.com/images/misc/quote_icon.png Първоначално публикувано от
asa77 https://forum.setcombg.com/images/bu...post-right.png
Jack Krauser
На мен ми е чудно, как очакваш да няма никакви шумове, при положение, че при климатиците по тръбите тече течно-газова смес под високо налягане?! Ако шумът от фреона толкова те дразни, тогава по-добре се ориентирай към друг тип отопление - парно, конвектори и т.н.
Ако искаш максимално обезшумяване, накарай монтажниците да ти прекарат тръбния път изцяло от външната страна в пластмасов канал, вътре в стаята да остане само вътрешното тяло. Но дори и така пак ще имаш шумове от фреон при тръгване/спиране.
asa77
- Значи, освен шума на турбината и при дефрост фреона за секунди друго не е нормално да се чува .А и нали го свалиха и те чуха за какво става реч (фирмата монтажист).Написали да се смени някакав винтил но в сервиза и това не са направили, само фреона доляли по монометър(сега каза инженера )след монтажа се отбих да им кажа ,че продалжава в лека фаза всичко .Климатика е изцяло външен монтаж сиреч тръбите излизат зад него директно 4м,.Този и вънка му съска тялото като работи все едно испускаш гума ,митсубишито чувам само компресора и винтила май като изчатква при изключване .АЗ знам какви шумове да очаквам ,но не и канализационни тръби вързани за вътрешно тяло а фреонови -надявам се че ме разбра.И четете ,описал съм случаят и с кой съм говорил и дали е нормално. Не пишете ,,гьотеря“!
- - - - - - - - - -
Цитат:
splendor
Ти беше ли при монтажа? При мен дори не бяха качили помпата, но след третото напомняне отидоха до колата да я вземат и вакуумираха към 15мин. Можех да се заям за още минути, но като знам как ги измъчих с монтажа, реших да не злобея.
бях през цялото време .
Само къде не монтирах “)
Ползваха ли оксижен? Може да има полузапушена заварка.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk