Първоначално публикувано от
asa77
Нямам думи хора ще видя дали ще се оправи с фреона .Говорих с няколко съфорумци монтажисти в други краища на България за модела такъв проблем не би трябвало да имам -казаха/
Jack Krauser
На мен ми е чудно, как очакваш да няма никакви шумове, при положение, че при климатиците по тръбите тече течно-газова смес под високо налягане?! Ако шумът от фреона толкова те дразни, тогава по-добре се ориентирай към друг тип отопление - парно, конвектори и т.н.
Ако искаш максимално обезшумяване, накарай монтажниците да ти прекарат тръбния път изцяло от външната страна в пластмасов канал, вътре в стаята да остане само вътрешното тяло. Но дори и така пак ще имаш шумове от фреон при тръгване/спиране.
asa77
- Значи, освен шума на турбината и при дефрост фреона за секунди друго не е нормално да се чува .А и нали го свалиха и те чуха за какво става реч (фирмата монтажист).Написали да се смени някакав винтил но в сервиза и това не са направили, само фреона доляли по монометър(сега каза инженера )след монтажа се отбих да им кажа ,че продалжава в лека фаза всичко .Климатика е изцяло външен монтаж сиреч тръбите излизат зад него директно 4м,.Този и вънка му съска тялото като работи все едно испускаш гума ,митсубишито чувам само компресора и винтила май като изчатква при изключване .АЗ знам какви шумове да очаквам ,но не и канализационни тръби вързани за вътрешно тяло а фреонови -надявам се че ме разбра.И четете ,описал съм случаят и с кой съм говорил и дали е нормално. Не пишете ,,гьотеря“!
- - - - - - - - - -
Първоначално публикувано от
splendor Ти беше ли при монтажа? При мен дори не бяха качили помпата, но след третото напомняне отидоха до колата да я вземат и вакуумираха към 15мин. Можех да се заям за още минути, но като знам как ги измъчих с монтажа, реших да не злобея.
бях през цялото време .
Само къде не монтирах “)