Отговор: Климатици Hitachi
Привет..
Честита новата 2018-та. Нека както всеки път се надяваме да е по добра.
Един приятел ме пита, иска да си вземе HITACHI RAK-14PECI RAS-14WECI. Някакъв го свалял понеже освобождавал ателието, климатика бил негов и хазяина не искал да му го плати. Моя човек ще го слага в 25м2 помещение. Въпросът е обаче някой ползвал ли е такъв през зимата да каже мнение как се представя че мнението на продавача е ясно.
Модела е нисък клас и по скоро отговаря по параметри най много на 12ка ,и по скоро на сносна 9ка .. ако му го дават евтино бива ,чисто нов е бил около 1000 лв ( които според мен не заслужава ) .
Към 450 му искал. Но не е в това въпроса а дали е ефективен в студената зима. Ако харчи за 14-ка а топли за 9-ка нещо не си заслужава. И дали изобщо топли?!
4.2 номинал, max 5.0. Масовите "12" имат същите параметри.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Това че е 14-ка с параметри на 12-ка не е толкова съществено, колкото да успява да топли помещение 25м2 в редките случай в които температурата пада до да речем -20 градуса. Човека иска климатик който да му върши определена работа, а и за парите които ще даде....
Ако така е речено, няма да стане. По-скоро до -5 градуса.
то ако ставаше да се топлиш при -20 с климатик за 400 лв ехее ..
Е той в търговската мрежа нов не е 400 а към 1000 и повече. А и по параметри му дават до -15. Тук въпроса е за реално впечатление, не за разсъждения.
За 450 лева е супер. В Пловдив са меки зимите. Вземайте го. Аз имам такава 14-ка, девета година кара. Топли като змей 25 м2 панела последен етаж и сметките са много ниски. Чакам го да умре, да сложа Уруру-Сарара на квартирантите, ама не ще да мре. Голяма сила е.
Е той човека е от северна България и там е малко по сурова зимата. Това не е ли по нов модел? 9 години си е преди 2010-та.
Гледам продават едно Hitachi RAC-14EH1, той как е спрямо този?
Сакън,да не си припарил до EH1.
Вчера говорих с един който има RAK-14PECI, и Осака в съседна стая. Каза че Осаката топли по добре от Хитачито, даже отварял стаите защото иначе при около -10 навън при Хитака било хладно. Самия климатик духал по хладно от Осаката.
Предполагам, каза че и тя била към 1000 лева. Ще го питам.
Осака 18-ка инвертор. Определено е по доволен от нея въпреки че била в два пъти по голяма стая. Мисли да сменя Хитачито защото му бил в спалнята. Паднело ли към 0 навън и по надолу Хитачито не топлело както другия. В къща е.