Отговор: Климатици Hitachi
Цитат:
Първоначално публикувано от
balaid74
Благодаря и още един последен въпрос -дистанционното инфраред ли е или уаерлес,не успях да открия инфо за това?
Не че нещо, но "уаерлес" означава "безжично". Отдавна дистанционните са безжични. Предполагам друго сте имали предвид в питането си. Освен ИР или Блутут да не би да питате за връзка като Лан мрежа Климатик-дистанционно. Това ще ми е много интересно да науча дали въобще го има и как е осъществено.
ДУ може да бъде: радио дистанционно управление и инфрачервено дистанционно управление. Разликата е във вида на вълните и оттам тяхната форма /насоченост/.
Цитат:
SPSt
ДУ може да бъде:
радио дистанционно управление и инфрачервено дистанционно управление. Разликата е във вида на вълните и оттам тяхната форма /насоченост/.
Точно това е въпроса който исках да задам радио сигнал или инфраред ,наистина съм се изразил неправилно .След като дава инфо на ДУ за моментната консумация би следвало да е с радио сигнал.....но знам ли?
- - - - - - - - - -
Цитат:
VanDan
Не че нещо, но "уаерлес" означава "безжично". Отдавна дистанционните са безжични. Предполагам друго сте имали предвид в питането си. Освен ИР или Блутут да не би да питате за връзка като Лан мрежа Климатик-дистанционно. Това ще ми е много интересно да науча дали въобще го има и как е осъществено.
Четейки из разните ръководства срещнах че ДУ е точно така назовано "wireless",на мен също ми е интересно какво имат предвид под това и за това запитах
Точно уайърлес е, не е инфраред
едит: моя грешка - Дистанционното е ИНФРАРЕД
Дай една снимка отпред. Дали има ir диод.
Генади вече е качил снимка. Само пояснявам - там, където са отворите, е датчикът за температура
Инфрачервено управление е.
Sent from my Sony Xperia Z3
Сложи си ръката върху предната част на дистанционното и ако спре да хваща, значи е инфрачервено.
Цитат:
Genadi80
Инфрачервено управление е.
Наистина е инфрачервено.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=24394&stc=1
Да само трябва да го обучиш с дистанционното ,защото кодовете все още ги няма в тяхната база данни.
Много добре и бързо изпраща команди към климатика.
Sent from my Sony Xperia Z3
Цитат:
Genadi80
Благодаря !Направо ми четеш мислите!:):)