Отговор: Климатици Hitachi
Цитат:
- китайците са спестили докипател и заглушители на фреона(вероятно заради скъпото вътрешно тяло, което оскъпява много крайния продукт) и бръмченето на компресора се предава по тръбите.
Абе Джак,на колко скрол компресора си виждал Отделител на Течност(докипател)?Кожуха на компресора се явява О.Т.
Нищо не са спестили,има материал за още два климатика даже.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Genadi80
Последната версия не беше ли PSC?По въпроса са мухала,във видеото руснака вади един алуминиево пликче в което е онова прословуто уасаби,което се поставя от лявата страна на машината в специална касета.Мириса му направо те удря в главата,казвам го защото в японския му дядо има тази касета,която не беше отворена когато се сдобих с него.
Колега, като си пуснеш преводча на Гугъл с камерката ще разбереш че касетата с Уасаби не се отваря :) хихи. Сега вече може да в хвърлиш.
П.С. Ако намериш да продават някъде искам и аз да подменя моята подправка :)
Officeservices.bg
dodo_pv, ти виждал ли си разглобено вътрешно тяло на PSB и на Нокрия?
Мисля, че за пореден път коментираш неща за които нямаш никаква реална представа.
Цитат:
dodo_pv
Ама разбирасе, джак! Една 24-ка на Трео направо го отнася, като бръмбар - сламка! :)) Имаш ли си бегла представа за вътрешното тяло на PSB? Нокрията е далеч зад това хитачи, ще разбереш, като минеш урока за мухъла. По-добра машина за домашно ползване, без каквито и да било ограничения от PSBто на Хитачи не съм срещнал. Изключвам ония с къщичките, защото не ги разчитам.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
integrale
Колега, като си пуснеш преводча на Гугъл с камерката ще разбереш че касетата с Уасаби не се отваря :) хихи. Сега вече може да в хвърлиш.
П.С. Ако намериш да продават някъде искам и аз да подменя моята подправка :)
Officeservices.bg
Ето как е показано според инструкцията
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=31288&stc=1
П.С.Има от къде да си я поръчаш. https://buyee.jp/rakuten/shopping/se...=&query=sp-wc1
Цитат:
Gyokov
Мисля, че за пореден път коментираш неща за които нямаш никаква реална представа.
То ако трябва да коментира само това дето разбира....требва да не говори...
dodo, :Drinks: :)
Цитат:
Gyokov
Джоков, напъваш се да мислиш и се затормозяваш излишно. Няма място за сравнение между пластмасова цепеница, тип аспиратор от миналия век и вътрешно тяло с неръждаеми компоненти, в добавка със скрол компресор на Хитачи (уникални са при ниските мощности). Високата цена не го прави лош или нефнкционален.
Цитат:
necata2
Абе Джак,на колко скрол компресора си виждал Отделител на Течност(докипател)?Кожуха на компресора се явява О.Т.
Нищо не са спестили,има материал за още два климатика даже.
А къде са заглушителите?
Да дадеш 3 хилядарки за климатик и да ти бръмчи като трактор в хола/спалнята нещо не ми се връзва.:) Хитачитата са хубави машини, но според мен тези модели не са позиционирани в подходящата ценова категория за това, което предлагат. Недостатъците от предишните модели още не са изчистени.
Честно си кажи бе човек виждал ли си разглобено вътрешно тяло на PSB и на Нокрия?
Цитат:
dodo_pv
Джоков, напъваш се да мислиш и се затормозяваш излишно. Няма място за сравнение между пластмасова цепеница, тип аспиратор от миналия век и вътрешно тяло с неръждаеми компоненти, в добавка със скрол компресор на Хитачи (уникални са при ниските мощности). Високата цена не го прави лош или нефнкционален.
Джак гледал си само на картинка тоя модел а го коментираш .. ниски мощности ? 9ката топлоотдава 3 кВ при -20 по сервизно ( прочети го 2-3 пъти да го осмислиш ) .. това е брутална машина не си знае силата казвам ти го от опит ,аз не мога да я напъна в 27 квадрата .. а компресора се развърта от 100 до 2600 вата ,няма -15-20 ако няма загуби слиза под 200 вата при -15 .. шумове от фреон при мен има незначителни ,но е монтиран с 2 пъти по къс тръбен път от препоръчаните 5 метра .. недостатъка е дефрост алгоритъма при ПСА ( може по новите да са го пооправили ) но е лесно лечим проблем
Алекси, ти поне имаш опит, я кажи с какъв мотор е вътрешното тяло на тези Хитачита, ако се наложи може ли да се разглоби за смяна на лагери?
...
Не съм казал, че е лош този модел, казах, че според мен е твърде надценен. В категорията над 3000, а и за по-малко пари може да намериш къде по-добри и по-мощни машини, нокрии, хевита, с топъл дефрост и т.н
мотора е небезизвестния Панасоник ,разглобява се за смяна на лагери през 3г :)
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Gyokov
Честно си кажи бе човек виждал ли си разглобено вътрешно тяло на PSB и на Нокрия?
Това ми е фаворита. Доста добре съм запознат. Сертифициран е за работа в здравни заведения.
Прикачен файл 31295
Пак почнахте да спорите упорито,ще затворят и тази тема.