Не го знам тоя линк откъде го намери, но аз мога за ти покажа няколко в които Хитачито е с фреон R 410AЦитат:
Първоначално публикувано от muchoto
http://hitachiaircon.ru/cat/inverter/ ако това има някакво значение в случая.
Преглед за печат
Не го знам тоя линк откъде го намери, но аз мога за ти покажа няколко в които Хитачито е с фреон R 410AЦитат:
http://hitachiaircon.ru/cat/inverter/ ако това има някакво значение в случая.
Има сериозни отклонения в тези таблици
пример:
FUJITSU 9LCC го дават с COP 3,96 при 7гр.- а е 4,26
FUJITSU 14LCC го дават с COP 4,35 при 7гр. - а е 3,8.... или така пише поне на моите клими
Защо ли нещо не вярвам на тези таблички??? :)
rsvr
Не се напъвай толкова. Никой няма да ти ръкопляска. Днес ходих до една фирма която продава/монтира клими(най голямата в градъ, в който живея). Направими впечатлени че имат всичко друго, но не и Панасоник. Попитах ги- защо? Отговорът беше кратък и еднзночен.
-Отказахме се да ги продаваме. Невероятно много компресори гръмнаха през последните месеци. Нямаме толкова персонал, който да ги отремонтира, а и не ни се занимава.
-Това бяха думите им. Ако мен са ме излъгали- то и аз теб лъжа.
Е да де.Характеристиките са сравнени по сервизните документации и заводските изпитания.За e9dke ако погледнеш в архива е дадено че отдава 2 кв при минус 7 както ти написа.Цитат:
Първоначално публикувано от dan66
Това са данни за 9 L(A) и 14 L(A).Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
В google ми излезе най-отгоре.Цитат:
Първоначално публикувано от djambov
Наистина интересно. Явно има различни партиди.
marty
Ми не виждам никъде да пише LA- пише 9L и 14L
rsvr
Не се напъвай толкова. Никой няма да ти ръкопляска. Днес ходих до една фирма която продава/монтира клими(най голямата в градъ, в който живея). Направими впечатлени че имат всичко друго, но не и Панасоник. Попитах ги- защо? Отговорът беше кратък и еднзночен.
-Отказахме се да ги продаваме. Невероятно много компресори гръмнаха през последните месеци. Нямаме толкова персонал, който да ги отремонтира, а и не ни се занимава.
-Това бяха думите им. Ако мен са ме излъгали- то и аз теб лъжа.
[/quote]
хе-хе, ние имаме на името на фирмата поне 250-300 инверторни панасоници/имаме 120 офиса/ , най старите са на 3 години, и още нямаме изгорял компресор. Тия да не говорят за китайски Панасоници?? :))
marty
В тази таблица в колонката при -7гр ако видиш че консумацията на ел.енергия Pe/kw/ на който и да е климатик е по голяма от номиналната /Pe при + 7гр/ то климатика е тръгнал в максимален режим и всички даннни при -7гр са "ала-бала"!
Точно за китайски. И във Варна чух че вече спират с евтините модели Панасоници /китайските/, ще продават само от скъпите модели /Малайзииски/.Цитат:
Първоначално публикувано от rsvr
А LCC да виждаш?Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
Само , че от пролетта нямало да има никакви малайзийски,чух го от няколко места, само чайници и тия готините от новите серии, Японските със сивия-металик вътрешни тела....дето няма по голям от 12-ка :081:Цитат:
Китайски Panasonic - по-добре недей :)
Виж Малайзийски или Японски... там е друга работа.
Muchoto, за кои нови серии говориш?
Привет на всички отзовали се на моя въпрос!
най-напред, поставих въпроса защото не съм на вътре в климатичната техника, въпреки, че съм инженер - все пак човек не може да разбира от всико, нали...? Просто търся отговор (и може би успокоение) от хора, които с професионален опит в тази област, или имат опит като потребители...На мен това ми е първият климатик в къщи.
Що се отнася до модела на Хитачи за който писах, то той е с R410А и наистина го видях в Техномаркет.
Значи, ако при минус 15 му останат 1,5 - 2кВт мисля, че ще е добре...е, тогава по ефективност просто ще е една скъпа духалка...но дано да не се налага да включвам и друга, та да му помага....
Дано да му е здрав компресора....една от причините да взема Панасоника бе и това, че му дават гаранция на компресора 5г, което никак не е малко според мен....
Ами водят се Малаийзиици, на хартия, иначе :)Цитат:
В момента истински са само японските скъпите. Ама за тая цена , по-добре фуджицу.
kojcho При -15 не вярвай много на книжките, трябва да се увериш лично.
Тука из форума бяха писали по време на зимата 2006 като стана -20, много хубави неща за климатиците си. Тоест всеки си хвалеше климатика. Е сигурно половината са послъгали малко.
Не, не виждам, но по принцип така си ги пишат...само LЦитат:
Първоначално публикувано от marty
Точно за малайзииските ставаше въпрос. А като се сетя как ги хвалеха до преди година...добре че не им се вързах тогава.Цитат:
Muchoto, дано зимата да не е люта, но каквато и да е, ще го пробвам...на него ще разчитам за отопление...
Иначе аз нито продавам, нито ремонтирам клими, така, че нямам предпочитания към марка, модел и т. н., нито искам да оплювам който и да било климатик! просто ще бъда доволен, ако климатика за който изръсих бая пари топли детската стая - поне децата да не студуват... Това е.
Може би вторият климатик да е Фуджицу :- ) макар, че явно и при най-добрите производители има успешни и не-толкова успешни модели/сериии. Но това най-добре го знаят тези, които се занимават с ремонт...