Hitachi RAS/RAC-E10H2 vs. Hitachi RAS/RAC-E08H2 vs. Osaka CH-09-LBP inv.
Здравейте на всички. Моля Ви , да ми помогнете в избора на килима от горепосочените модели за стая 33 м куб. (12 кв.) , дървена дограма, без никакви изолации, външни стени.Климатика ще се ползва ПРЕДИМНО за отопление , но тъй като в Пловдив жегите са доста и на охлаждане ще се пуска чат- пат. Имам лошия опит от едно LG Art cool 18 inv(2300 лв с монтажа :081: ) в хола. Изключително шумен :081: , а аз мн държа на тишината. Някои ако ползва следните модели или просто е имал опит с тях моля, да сподели. Имам роднина който ползва такава osaka и е доволен нооо..... има доста лоши мнения за тях във форумите. Благодаря Ви ! :Drinks:
Ето и линковете : hitachi 1 : http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023416
hitachi 2 :http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09029574
osaka : http://www.osaka.bg/ShowDetails.aspx?productID=137
P.S : Малко ме съмнява това hitachi 8- ица , само тук съм го видял ...
Re: Hitachi RAS/RAC E10H2 vs Hitachi RAS/RAS E08H2 vs Osaka 09 LBP inv.
Имам въпросното хитачи 10-ка , инсталирано в спалня 15квадрата , добър е работи без никакви досега проблеми , наистина е ефективен и работи стабилно при минусови температури.
Тих е особено ако се включи функцията sleep за изключване след определено време , климата допълнително намаля оборотите на вентилатора така че е едва доловим шума вечер но го има .
Като недостатък на климата има такъв и не го крия , автоматичния режим на вентилатора е некадърно направен от китайчетата , реално степените си работят за вентилатора но при автоматичен режим работи постоянно на 100% като достигне желаната температура и изключи компресора ако това се случи изключва и вентилатора , после пак на пълни обороти и т.н.
Би трябвало както съм виждал на фуджитсу при достигане на темпеартурата вентилатора да забави своите обороти все повече и повече когато е близо до нагласената температура.
За осака по добре не взимай такъв , не съм ползвал такъв ама има един лаф за сестрата че като и излезе име на курва ходи обяснявай че не е така.
Благодаря ти dragomir7708 :bravo ! Вече доста ме ''наклони'' към Hitachi-то , но не е ли малко големичко 10-ка за 12 кв. ? :) Чудя се да не би да е голямко и да изкючва прекално често като достигне температура ( пак от опит с тва дърво LG-to) :081: :cowboy:
Цитат:
Първоначално публикувано от titan_83
...а аз мн държа на тишината.
Ако МНОГО държиш на тишината, марките са Mitsubishi, Daikin, Toshiba.
Иначе от тези E8H2 май ти стига, но се бръкни за изолация.
Благодаря ти, deian за мнението . Пределно ясно ми е кой са марките на климатиците :ole нооо финансти са ограничени до 1000-1200 лв. Но не е гаранция, че скъпият климатик ще е безшумен :) . И въпрос към dragomir7708 - колко степени има вентилатора ,ии нещно не ме кефи тва нещо(има го и на ЛГ-то) настройваш го на sleep ama се изключва след време , зависи колко е настроен аз не искам да се изключва през ноща, но предполагам че е достатъчно тих на най-ниската степен , нали ? :)
Sleep режима подържа до 8 часа и след това се изключва , иначе има 3 степени и една автоматична , определено се чува на най ниската степен , едва ли и по скъп няма да създава никакъв шум.
Бих те насочил да огледаш панасониците 9-ки , те имат по добра настройка на вентилатора
Нека се чува , ама не натрапчиво. Просто да може да се спи на него, защото е предвиден за детска. arabia
Щом бюджета е до 1200 лева, не може ли да се сложи 22-ка Дайкинче, има такива но цената е без монтажа, имат доста висок СОР
Най-горния климатик от линка ще върши работа за това малко помещение
http://www.megaklima.eu/daikin.html
ми вземай fujitsu-general 7-ца 1180лв без монтаж имат опция на вътрешния вентилатор super quet демек тих режим едвам едвам се чува и дайкина е много добър тея хитачита са пълна боза те нямат грам душица зимата като падне студ на максимални обороти всичко и неможе да стъпи и на малкия пръст дори на мидеята
Линк имаш ли към ''fujitsu-general 7-ца 1180лв'' ? Аз нещо неможах да намеря....
ето линка за да му видиш характеристиките, но къде го има за 1180 лева, понятие си нямам, на повечето места е по-скъп
http://www.ekomatik.com/products.php?sub=fujitsu&pid=82
Благодаря на всички Ви, за отговорите на темата.Решил съм да взема hitachi. Но нов проблем възниква :)) кое от всичките hitachita да взема. Гледах външните тела и на едноот пишеше Made in Japan , на другото Made in P.R.C (China). Първоот е EH 1 ,а второто ЕH 2 . До колко е истина нз затова питам ваз 1-1079 2-999 лв. Все пак защо да не зема японско за 80 лв отгоре , ако вобще има нещо свързано с Япония , освен марката.
Made in Japan го пише на една лепенка...
E08H2 трябва да ти е достатъчно за 12 квадрата при нормалните условия на експлоатация. Предвид разните промоции, можеш да си позволиш да си позволиш 10ка. Обаче по лични наблюдения 8цата работи по-тихо.
Пловдив е топъл град, но дървена дограма не следва да означава незатварящи се прозорци.
Ето го.... дългоочакваното Hitachi . :)) . Доволен съм от външен вид и функции пък ще видим кат го сложат утре :) . Ще пиша как работи и дали си заслужава
Това няма как да е - разлика от 80 лв. даже и покрай Япония не може да мине. Нашите Хитачита YH6 и YHJ6 са с почти 200 лв. разлика и пак се съмнявам. Като се има и в предвид, че това са си YH6 модели официално представяни от Хитачи, а не незвестните EH1 и тем подобни.