Hitachi 14-ка (тоест 12-ка) или... ?
Здравейте ... искам да попитам какво бихте ми препоръчали от по-долу изброените като ви моля да не предлагате други модели различни от долните, както и да се аргументирате:
Hitachi :
RAS/RAC-E14H2
RAS/RAC-14EH1
RAS/RAC-D14EX3
или
Panasonic :
CS/UE-UE12HKE
CS/CU-UE12JKE
CS/CU-RE12JKE/X
CS/CU-RE12HKE
Нямам никаква представа каква толкова е разликата между изброените модели като изключим последния на Hitachi.
Ако се сетите за друг модел в рамките на 1200-1400лв. МАКСИМУМ С МОНТАЖ, които да са по-добри от изброените може да дадете линк. Колкото и да виждам обаче, че ТМ не се препоръчва като място за покупка на климатик, за съжаление там цените определено са най-ниски + безплатната им доставка и монтажа от 160лв.
Благодаря предварително на всички отзовали се !!!
:help
Re:Hitachi 14ка (т.е.12ка) или... ?
С монтаж от ТМ мисля че много ще се объркаш.По добре се вслушай в мненията на колегите тук и според мен дори смени марката по тяхна препоръка.Да не стане така евтиното да излезе по -скъпо и нефункционално точно когато най-много ти трябва в големите студове.Няма да е лошо да споделиш и информация за помещението което ще отопляваш.Квадратура изолация и т.н.
И пиши само в една тема-тук всички виждат всичко.
Само ще ти кажа че грешиш и не задаваш правилните въпроси...относно монтажа също си в грешка...прочети повече - помисли и пиши пак...защото парите са доста и ще отидат на вятъра,но все пак са си твои - хвърляй на воля щом си решил - успех...
Така ... за съжаление наистина нямам време да разгледам обстойно форума. Ще обясня защо. Живея под наем в София и сега си сменям квартирата. Тъй като със собствениците се разбрахме да се постави климатик в хола, който е от порядъка на 25-30кв. те ме ограничиха в цената до МАКСИМУМ 1400лв. С МОНТАЖА и НИТО СТОТИНКА ПОВЕЧЕ.
Не съм наясно с климатиците като цяло затова съм използвал най-масовото и евтиното а именно ТМ. В началото си мислех че е по-добре да си сложа 18ка заради големината на помещението (неинверторна), но се оказа, че мястото на стената не достига (82см.) и затова реших за тези пари че е по-добре да се вземе инверторен 12ка.
Във въпросния апартамент смятам да остана не повече от 2 години, а после климатика ще остане за собствениците на имота, т.е. на мен в общи линии не ми пука за дълга гаранция или ЕКСТРА качество. Трябва ми най-вече за зимата тъй като не съм в София през летните месеци.
Поразгледах сайтове за предлагане на климатици, но в ТМ цените им са най-евтини (като се има предвид намалението от 5% за online поръчка).
До колкото разбрах не е и задължително те да го монтират, но не знам коя фирма би монтирала 12ка за 160лв. по-добре , защото наистина не съм запознат.
За изолация на апартамента и ТОЧНА квадратура не мога да говоря... знам че е нова кооперация и би трябвало да е със сериозна изолация.
Имам време до събота, т.е. наистина нямам време да изчета всичко тук.
И се извинявам за double-post-a
П.С. Апартамента е на локално котле, но съм се отоплявал през една от зимите в София с подобно и сметката за ток направо беше ненормална. Затова искам колкото се може повече да съм само на климатик, но ако не издържи и котлето ще се пуска !
Приятел, направо си ревеш за един "японец" втора ръка. А и хазяите доволни ще останат. :Drinks:
За тези пари можеш да вземеш Fujitsu ASYA 12 LGC с монтаж
Цитат:
Първоначално публикувано от vclima
За тези пари можеш да вземеш Fujitsu ASYA 12 LGC с монтаж
Може ли да напишеш от къде да го взема за толкова малко пари ? Защото най-ниската цена на климатика само която намерих е 1250лв. А монтаж под 160лв. не съм виждал .... да не говорим, че някакси предпочитах до 1300лв. да е, за да не ставам прекалено алчен че току виж казали "Няма да подпишем договор" ...