Re:Климатик HITACHI RAS/RAC 14EH2 не отоплява при -5
Е къде го вкараха външния, във външното тяло ли, между вентилатора и топлообменника.Датчика няма общо с това, че не ти топли машината.Така могат да го объркат и изобщо да не размразява, въпреки, че вътре във външното тяло може да е по-студено, поради обдухването от засмуканата струя въздух.Тая работа нещо ме съмнява, ама аз съм лаик, да кажат майсторите.
От това лято имам 3 климатика от този модел които отопляват целият апартамент. Имайте впредвид че съм от Добрич, а тук зимите, особено в момента както е са доста тежки. Никакви проблеми, даже питите на външните тела едва се заскрежават. Нормално задавам и на трите машини 21 или 22 градуса. Поддържат ги, даже с няколко десети отгоре спрямо зададеното число.
Е, това при условие че апартамента е с нова дограма и външна изолация.
P.S. Всъщност малка грешка - моите са RAS/RAC D14EH2
+1 и от мен за E14H2 за сега си топли добре. Само преди около месец дразнещ звук от него (поради замръзване и свързване на питата с корпуса на външното тяло и предаване на вибрациите към стената), но след като махнах и втората пластмаса за отичане на водата от разскрежаването си пърпори без грешка. Няма студ, няма замръзване - е не го тормозя като колегата от погоре :)) ( 27 градуса аз на толкова давам на охлаждане :) ), но и отоплявам 25 кв. Явно при HITACHI всичко е относително.
Сагата продължава.Вчера след като заминаха техниците 13.00ч днес до12.30ч зададени 24гр трета степен на вентилатора температурата в е стаята е 17гр.Пуснах рекламация в техномаркет и чакам резултат.До тогава студ. :081:
СЪЩОТО И ПРИ МЕН НО АЗ ГО ПРЕХВЪРЛИХ НА АУТО+3 И СЕГА ИЗХОДЯЩАТА СТРУЯ МИ Е 50 ГРАДУСА
Re:HITACHI RAS/RAC-14EH2 - не отоплява при -5
Нормално ли е този климатик да разскрежава на всеки 45-50мин. при външна температура 0 -2C, за около 15мин. и първите 2-3 от тях духа студено вътре. Стаята в която е монтиран е 25кв.м. с изолация и от 10-15 дена не топли както до преди това.
Първа зима ли ти е с него? Ако работи по-зле от предната зима, да търсиш проблем, ама иначе според мен толкова си може.
Къде беше човекът с 'голямата сила' да се обади?
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Къде беше човекът с 'голямата сила' да се обади?
Като гледам в още една тема търсят помощ за изгорял компресор на Хитачи, но тези оплаквания може би са от бройки с фабричен дефект. Иначе Хитачи са "голяма сила" и топлят като змей - 27м2, панелка без изолация и т.н. и т.н. :smiley:
За ХИТАЧИ е нормално.При него времето за дефрост от 0 градуса зо -5 се увеличава и след -5 е постоянно.Максималното време е 20 минути.Има особеност при дефроста, че някъде към средата, вътрешния ветилатор се завърта и издухва малко студен въздух.Все пак ако има разлика от работата ме преди това, може и да има проблем.
Онзи ден влизам в един офис 20-22кв.м. хората вътре с якета и тракащи зъби. На стената закачено Hitachi RAS-35 YH5 и настроено на 28гр. духа прилично хладно. На излизане погледнах външното, определено работеше на пълна мощност.....файда никаква, а външната температура беше едва 0 гр. :016:
Мерси!
При мен Е10Н2 си работи без проблеми.
Нормално е на хиляди продадени Хитачита да има 10-20 проблемни. :) То процентът на статистическата грешка е по-голям. Като гледам щото от втората употреба за извънземния пазар хич няма оплаквания, въпреки намаляващите им позиции. Почти съм убеден, че ilio636 го изключва през деня и затова сега вечер с тези температури му дефроства често. И моят Дайкин в момента дефроства на час, ама го пускам само вечер. На 22 градуса с автовентилатор вади 55 градуса (термометъра толкова има). За час прави 24 градуса, като почва от 10. От Хитачито не са се оплакали. Добре е положението. :)
Как беше нулиране на индикатора за филтри на хитачито? Че днес ме питаха и аз не се сетих.
При изключен климатик натискаш бутона за регулиране на клапите (вдясно се пада, син или зелен беше).
Благодаря помня че той беше но не знаех че при изгасен климатик.