Първоначално публикувано от
estqwerty
nedkotrucker : щастливец такъв, дай повече инфо : в колко м2 стая е, може и някоя снимчица да видим красавеца. как е от към шум? да не си го улучил на някоя разпродажба?
Детска стая 10 м2,снимка освен да накарам жена ми да го снима,защото аз не съм сега в Бг или аз като се прибера в БГ може и да направя клип как се държи.
Климатика е много безшумен дори и външното тяло не се чува.
Не ми харесва че се чува шум при дефроста(като завиране,пише във ръководството че това е съвсем нормално) който трае точно 7 минути,при Дайкина това го няма мисля защото имат допълнителен заглушителен клапан.
Дефроста си го прави като чели без да има нужда той си го прави незнам защо,а при Дайкина ми го чувам най вече при минусови температи.
Подържането на влажността от 40 до 70 процента е само при функция охлаждане,това също не ми харесва.
Другото,което не ми харесва е прекалено инверторната технология, а тоест след като достигне температурата вентилатора драстично намаля оборотите(върти се едвам едвам),температурата да речем пада 1 градус вентилатора тръгва но първоначално духа хладен въздух като постепенно почва да го затопля.
По принцип не е проблем ако жалюзите са настроени така да не духа върху теб както съм го направил аз.
При мен е 6.13 СОР и затова казвам че не ми харесва че е прекалено икономичен,защото например автомобилът за да върви той и гори.
Дайкина ми е със 4,2 СОР и е всякаш по добре поне за отопление.
Другото което е аз нямах и много време да го тествам,понеже тръгнах за Белгия.
Може би малко по на татък ще споделя още мнения.
Това наистина е доста скъп климатик и направен със качествени материали,спрях се на него защото уж по топлообменника на вътрешното тяло не ще се образува мухъл и плесен,което за мен е много важно заради здравето на детето.
Лошото е че никой дори и фирмата и монтажниците и някой от нас не може да каже нищо за климатика,казаха ми само че наистина е добър,но например аз по форумите знам много неща за Дайкин за Митцибуши за Тошиба дай се кай например 5 е най добрият на Дайкин например Професионалната серия е добра мога да споделя от личен опит защото моя е такъв подовият модел който имам аз на Дайкин е много добър за отопление но за охлаждане не е така няма да пояснявам защо смятам че знаете закона на физиката.
В най скоро време ще направя клип и ще го кача за да има наистина малко човек реална представа за какво дава толкова много пари.
Най евтино кадето го намерих пък и казват че имали най добър гаранционене и извънгаранционене сервиз Вимакс клима за 2650 лева.
Гледам във Италия Унгария Германия и други европейски държави в сайтовете например го предлагат за 1500 евро.