Hitachi RAS-5182 18-ка моля за мнение?
Здравейте съфорумци.
Все още съм нов във форума. Искам да Ви помоля за мнение относно този модел климатик.
Понеже ми е наличен във вилата та мисля да го сваля и да го поставя в другата къща.
По точно в кухнята ,която е 25 квадрата на 2.60= 65м3
Та въпроса ми е прекалено ли е голям за тази стая и прекалено много ли ще ми харчи като се има предвид ,че
климатика не е ползван повече от 10 часа за 5години и то само лятото!!!
Само да спомена ,че ще го ползвам за зимата и къщата и по точно в стаята в която ще бъде поставен е чисто нова със всичките му изолации и дограми и пр. ,също така и отдолу ме топли един магазин.
Моля за вашите мнения.
Благодаря Ви предварително. :smiley:
Re:Hitachi RAS-5182 18-ка моля за мнение?
Чак голям не , леко преоразмерен , сега видях 25 м2 , аве хора каква е тая кухня вие да не се гоните вътре.
Що бе dragomir7708 :).Моята кухня е 27м2 при това само кухня.С отварянето на плъзгащата врата към хола става общо 47м2 и пак ми се струва тясно.
Ами хах не се гоним вътре, но все пак ме интересува какво мога да очаквам като консумация от този климатик , защото просто ми е наличен ,а не е ползван т.е. като нов. И при наличието на такъв мисля да сложа него , не ми се дават средства за друг.
Затова моля съфорумци споделете според Вас каква консумация на месец да очаквам.
Имам в предид зимата гледам ,че разхода му по каталог за отопление е - 1.67KW. Като все пак той не работи постоянно.
Пак казвам ,че цялата къща е ново строителство с алум. дограма и отдолу ме топли един магазинец...
Цитат:
Първоначално публикувано от tigara_85
Ами хах не се гоним вътре, но все пак ме интересува какво мога да очаквам като консумация от този климатик , защото просто ми е наличен ,а не е ползван т.е. като нов. И при наличието на такъв мисля да сложа него , не ми се дават средства за друг.
Затова моля съфорумци споделете според Вас каква консумация на месец да очаквам.
Имам в предид зимата гледам ,че разхода му по каталог за отопление е - 1.67KW. Като все пак той не работи постоянно.
Пак казвам ,че цялата къща е ново строителство с алум. дограма и отдолу ме топли един магазинец...
Ма, то едно е да си от Гоце Делчев, друго е да си от Русе или Велико Търново...
Колкото по-студено е зимата в твоя град, толкова по голяма консумация.Колкото по-висока температура искаш да поддържаш зимата=по-високи сметки.
Слагай климатика и не се коси.
Това ли е хайвана: http://www.airconditionershome.com/a...2chrac-5182chv ????
хах същия гаваз е !!! :)) :rolleyes:
Цитат:
Първоначално публикувано от tigara_85
хах същия гаваз е !!! :)) :rolleyes:
до 0 градуса 400-650 вата на час. Под 0 до -10 градуса 650-1кв.
Това при температура вътре 24 -25 градуса.
Приблизително това ще е разхода, ако работи постоянно= вечер от 17'00 часа до 24'00 часа 24-25 градуса, през останалото време 20 градуса.
Ако го включваш и изключваш може и 2 кв да удари в часовете в които работи като се опитва да наваксва ...
Много Ви благодаря колеги за отговорите колега това ми трябваше горе долу като изчисления да си дръпна чарта за месеца груба естествено.
:ole :ole :ole Ами аз така като гледам тънкаж си е работата ... А си мислех ,че ще поне двойно..... на описаните цифри.
Отговор: Re:Hitachi RAS-5182 18-ка моля за мнение?
Здравейте,имам проблем със същият модел климатик,първо вдигаше високо налягане на отопление 30-32bar като перката на външното тяло спираше около 30bar и правеше ужасно горещо,след смяна на тръбен датчик нещата не се промениха,климатика беше зареден по кантар и вакумиран,намалихме количеството на фреона и налягането за момент си дойде в нормални граници(22-24 bar) но след няколко минути работа компресора изключи по термозащита(кликсон).което показва че компресора не се охлажда от фреона.След това източихме почти всичкия фреон и при спиране на климатика компресора се разтресе,и майстора каза че компресора е за смяна,А на студено налягането беше 4,2-4,5bar,проверихме и за прегъната тръба но всичко е наред.Моля ако някой дайте и вашето мнение дали това е от компресора или да търсим проблема някъде другаде.