Отговор: RAS-E10HA/RAC-E10HA
Цитат:
Първоначално публикувано от
Madj0
Ако си се спрял на хитачи погледни и това D10EX3
Здравейте, този климатик добър ли е? Гледам в маркета е 999 лв без монтажа, т.е. с монтаж идва към 1200 лв. Заслужава ли си? HITACHI RAS/RAC-D10EX3 :: Инверторни системи :: Инверторни системи :: Климатични системи :: Климатици :: Technomarket Bulgaria
(RAS-E10HA/RAC-E10HA е 950 лв. + безплатен монтаж)
Става въпрос за топла южна спалня 12 квадрата (30 кубика). Стаята наистина е топла зимата, друг е въпросът, че във Варна е лееко хладничко навън, а и този влажен вятър... С охлаждането предполагам няма да има сериозен проблем. Кой от двата е по-тих?
Поздрави
И мен ме интересуват тези 2 модела :)) D10EX3 и E10HA( RAS или RAC не знам какво означават и има ли разлика или е едно и също)
На някой му е смешно :rolleyes:
RAS при Hitachi е означението на вътрешното тяло, а RAC на външното.
Отговор: Re: RAS-E10HA/RAC-E10HA
Е как по-висок клас, по-стар и поо-евтин е и е А А, а Е10НА е А+ и таз гоодишен.
Изглежда E10HA е по-нов модел, но по-нисък клас. Явно са объркали нещо с това A/A+.
Виж, че E10HA има COP 3.86, a D10EX3 има 4.30. Като гледам D10EX3 е с по-нисък минимум, по-тежко външно тяло и според постовете във форума е със скрол компресор.
За цената единственото обяснение е, което се сещам е, че разчистват бройки от стар модел може би...
Цитат:
nstancheff
За цената единственото обяснение е, което се сещам е, че разчистват бройки от стар модел може би...
Също и в комплекта липсва дистанционното. 3 кашона отвориха пред мен и в трите нямаше дистанционно. :))
Тези машини се командват с мисъл, за това няма и дистанционно. ;)
3 бяха кашоните. И персоналът не можа да ги намери. Управителят каза, че се ангажира да открие и достави дистанционно. Машината в момента е без дистанционно, така я монтираха. Имаха универсално, стартираха я и после си го прибраха. Оставиха го на 25 градуса и казаха временно с он-офф бутона на вътрешното тяло да се командва! :))
За Техномаркет това е стандарт. На мен ми докараха хладилник мостра, ама не бяха познали. ;)
За Аруба пък е стандарт да купува само заради далаверата както се казва шамар да е ама аванта да е.
Велев, много ме радва иронията ти в коментарите. Видя ли твой пост, винаги го прочитам. Аз, за мен, освен 100/200V едва ли бих пазарувал повече. Но дори и да не е така, дай нещо със същите данни за тези пари. Климатикът го сложи един познат, който си купи второ Хитачи от ТехноМаркет след Е14H2. С два-три наема го е избил. Hitachi си е Hitachi. :)
Edit: Ако бях го купил аз, вече щеше да стои гордо в подписа!
Цитат:
aruba_man
Edit: Ако бях го купил аз, вече щеше да стои гордо в подписа!
Е то PDRa го взима преди месеци,пък го няма из подписа още...
Първо ги нямаше всичките такъми за монтажа в Микар, чаках месец за една тапа от Италия. Сега автовишкаджията му се счупила вишката и чакам да я оправи. Българска картинка. Пък ако го сложа в подписа преди монтажа, климатикът няма да тръгне! :))Монтират ли го и той ще застане гордо там! :Drinks: