Отговор: Hitachi 35 PSA/WSA
Дизайна на двата модела следва една линия, но не е еднакъв. Явно си нямал възможността да ги сравниш двете машини на живо. Wx8 беше заменена от pxa, на първия компресора е EU1011E7 зареден с 870гр фреон. Модела на PSA не го знам дали е същия, но машината е заредена с 1,35кг фреон и в техническият каталог на Хитачи максимала му е 6.6кв. Като цяло добичето е много добро, работи незабелязано и не се натрапва. Сглобката е качествена, единствената забележка към марката е размразяването - японския брат , притежание на Биро си размразява по същия начин както и PSA. За щастие, това е лесно лечимо.
Не можаха ли да ти намерят 50-ка или ти стисна задни бузи? Не е проблем за машината да топли 30 квадрата, но не и когато отдолу не живеят хора. Каква е тухлата на къщата?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rumb@ta
Важното е да е щастлив човека с новата покупка.:) Дано му стигне като мощност в най-студените дни, че и височината е повечко от стандартната.
Ако го оразмери както трябва, ще е доволен от покупката си. Затова производителите дават минимална, номинална и максимална мощност. Според мен тая машинка на отопление е максимум за 65 кубика с изолация и за 50 - 55 кубика без. Скролът е най-ефективен когато работи на номинала си.
Тая машинка има капацитет на отопление повече от Дайсекай 16PVKP-E. С посочените от теб кубици се справя 9ката.
Говоря ти за сурови данни във вента. Иначе да, твое право е да не вярваш! И аз ако си бях взел Панасоник нямаше да вярвам как така хората се отопляват на климатици :))
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Нормална 12-ка с номинал 4 киловата, колко искаш да топли? Ако е бил толкова мощен, колкото разправяш, защо производителите не са го маркирали като 15-ка или 18ка?:)
Хм, първите два сайта които отворих му дават 5,8кВ максимално топлоотдаване. При 35кв. и то при 3м. височина, без изолация и стара дограма съм скептично настроен.
Но хич не ми се иска да му развалям кефа на момчето от новата покупка. Дано поне да е здрав модел и не дава дефекти близките години.:)
2 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=19972&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=19973&stc=1
3.6kw по номинал на -15, и 3.1kw на -20 (стойности на 35цата). КОП-а е мижав, но на практика в случая на Алекси, 27кв с 9ка на -15 натоварва електромера с 500вата. Не казвам, че е 18ка, просто има капацитета да топли, а и тези големите от 12ка нагоре не се купуват толкова много главно заради цената, която и сега хич не е малко. Единствено от вносителя е поносима.
Вярно му дават 6,6кВ. Колкото 25-ца японско Хитачи. Такова съм си сложил в малката спалня, но тя е около десетина квадрата.:)
Rumb@, за голямата спалня заложи на 50-ка PSA
Цитат:
Първоначално публикувано от
KI_YOOU
3.6kw по номинал на -15, и 3.1kw на -20 (стойности на 35цата). КОП-а е мижав...
3.6kw на -15 при COP=1,5 и 3.1kw на -20 при COP=1,2
Ако Арубамен наистина не се бъзика с нас:), 35 квадрата по 3 метра са 105 кубика и то в къща без изолация. За да ги стопли ще му трябват много повече от 3,6 киловата още при 0 градуса.
Ако се наложи Хитачито ти да работи 1 месец при -15 градуса, се получава доста интересна сметка:
3600вата / 1,5 = 2400 вата/час консумация.
2,4 киловата *24часа * 30 дни = 1728 киловата на месец * 20 стотинки средно за киловат
се получва 346 лева на месец за ток. :BigGrin Наистина интересна сметка, по-добре да минеш на парно.
Аз съм доволен от моя Панасоник, зимата за 24 квадрата повече от 35-45 лева на месец не съм плащал.:BigGrin
"Ако се наложи Хитачито ти да работи 1 месец при -15 градуса,..."
:confused: Не прочетох ли някъде, че става въпрос за Шумен? Пет дена не са месец!
Хаха Джаки, която и машина да работи 1 месец при външна температура -15гр ще нацвъка страхотна сметка. :))
Sent from my SM-G928F using Tapatalk