Здр. колеги шурето е решил да си взима клима и се чудим м/у HITACHI RAS-S40Y2 и Toshina ras-401 SDR някои който е запознат с климите да сподели личното си мнение аз съм със същата тошиба и съм много доволен .
Здр. колеги шурето е решил да си взима клима и се чудим м/у HITACHI RAS-S40Y2 и Toshina ras-401 SDR някои който е запознат с климите да сподели личното си мнение аз съм със същата тошиба и съм много доволен .
серия SDR на Тошиба е много добра- имам 251 и съм доволен. А Вие пишите,че имате въпросния модел и щом сте доволен какво друго мнение искате? Или може би очаквате въпросното Хитачи да е по-добро от Тошибата?
Hitachi-то се развърта до 10кв, а Тошко до 8. Имай го в предвид. И двата са с APF 6. Всичко останало е въпрос на лични предпочитания.
Така е! 401SDR се развърта до 8 кВт, а 402 до 9,7. Копа е 5,59 при Тошко /режим отопление/
а помещението,града и желан кеф са............
Това няма какво да го кометираме ,щом сме се насочили към тези машини сме наясно от към квадрати ,изолации , изложение , град и т.н
Интересува ме работата на хитачито дали се доближава до тази на тошибата от към комфорт сигурност и здравина и как ще е с дефростите зимата ?
- - - - - - - - - -
Може би не си зададох въпроса правилно , да интересува ме дали машината ( хитачи) се доближава до работата на тошибата и т.н. аз съм много доволен от мойта даже за спалнята си търся пак *DR серия ,но нещо по-малко 221 или 251 ,но за момента не намирам - вече 5 месеца ,сега ще има контейнер -след 15 дена, а дано да има нещо и за мен![]()
Този пост е редактиран от avenger; 06-09-15 в 01:48.
Относно дефростите при тези Тошиби - извършва се при нужда и принципно са рядко при правилно оразмерена машина в съответствие с параметрите и особеностите на помещението. За дефростите при тази серия на Хитачи да пише някой ползвател или специалист, който познава машините им. Ще е голям късмет да се появи собственик на точно тези две клими и да опише как работи всяка една.
е ,той моя е като орязана версия на японския![]()
взехме хитачито ще пусна снимки и мнения след като го монтират
няма да те разочарова ,топ модел на марката е все пак ,много яко дистанционно има японския модел
ето го хайвана ,работи за сега супер ,като стане студено тогава ще има отзиви
това са двете машини които притежаваме .Скоро и трета за спанлята пак класна машина TEST
![]()
Добър избор , честито и със здраве. Да споделиш впечатления зимата.