Отговор: Hitachi RAK35RPB/RAC35WPB
И остана въпросът колко дни в годината е -15.
Достатъчно топло ще е. Не говоря за 26 градуса разбира се, но 22 ще си поддържа без проблем някоя по-корава машинка.
Аа, и от 5-6 години топля етаж от къща, 100м2, никаква изолация, дърта PVC дограма с мулти самсунг 70-ка с 9 и 12 стенни и една подова 9-ка. Първи етаж, гредоред с мази отдолу, отгоре съседите топлят 3/4 от етажа.
Тук си стискаме ръцете , не повече от 15 дена.
@AC_From_Hell Благодаря за коментарите, в крайна сметка направил ли съм грешка с избора на климатик за тази квадратура?
Поздрави,:Drinks:
Да, за съжаление си направил грешка и ще постоиш на студено известен период от време тази и бъдещите зими.
Цитат:
Първоначално публикувано от
AC_From_Hell
Да, за съжаление си направил грешка и ще постоиш на студено известен период от време тази и бъдещите зими.
Няма ли да се справи да поддържа 22гр?
Доста сложна задача в студовете.
Цитат:
AC_From_Hell
Доста сложна задача в студовете.
Мерси, трябваше да се поинтересувам, ама гледам във вимакс подходящо за 27кв, викам при мен е 29. Ще видим от личен опит като дойде времето :D
То в сайта на Вимакс на всякакви щуротии можеш да се нагледаш.
Към onera, ако все още следи темата:
Как се справя климатика след две години?
Искам да направя паралел с Hitachi RAK35RPB/RAC35WPB.
Климатика се справя чудесно, сменихме дограмата. И в момента с лекота поддържа 22 градуса в помещението. Сметките за тока са доста приемливи около 80-130~ лв от хладни до най-студени при 24/7 работа. Не мога да се оплача. Сега догодина и външна изолация и ще се преродя. :) Аз сега трябва да търся в Г помещение 36 кв.м~ климатик, и мисля пак да се насоча към Hitachi.
Поздрави!
Как е с дефростите? По време ли ги прави? Усещат ли се (шумни ли са)?
навън е 10° ,какви дефрости ..
Той има климатика от 2 години.
Цитат:
fantoms
Как е с дефростите? По време ли ги прави? Усещат ли се (шумни ли са)?
При нас падна -19, -20 една от зимите и дефроства начесто всеки 10-15 мин, не знам дали е нормално, но пак се справяше да поддържа окей градуси. Вече 3та година не е имал проблеми, доволен съм. :)
Няма начин да са на 15 минути дефростите. 43 минути е минималното време между два цикъла.