Hitachi RAK35RPB/RAC35WPB
Здравейте симпатяги,
Вчера дойдоха едни готини майстори и инсталираха въпросната система Hitachi RAK35RPB/RAC35WPB
Става дума за къща, без дограма(стара дървена) и без изолация 29кв.м 2.6 таван.
И когато го пусна на 21-23 градуса духа хладък въздух, едва ако го пусна на 30 почва да духа топло. Когато дам info бутонът показва 17 градуса след часове работа.
Не би ли трябвало да загрява стаята до определена температура и тогава само да я поддържа? Най-вероятно аз не правя нещо като хората, някакви идеи?
Поздрави, :Drinks:
Отговор: Hitachi RAK35RPB/RAC35WPB
А климатика е режим на отопление.... нали :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
steftzo
А климатика е режим на отопление.... нали :)
;) Да, да... експериментирах с автоматичната настройка, но не ми хареса. Сега го пуснах на 24гр. и започна да духа по-топло. Дали не е хубаво да го оставя на по-висока температура докато загрее хубаво помещението и да акумулира някаква топлина в стените и после да го върна на 22-23?
Би трябвало ~5мин след стартиране да си духа прилично топъл въздух. Настрой всички опции на ауто на отопление задай 25°С и го остави да пренощува да видим как се справя. Ако не е стигнал зададената температура утре сутрин викай техниците.
По-скоро сложи вентилатора на макс,жалюзите насочи към земята,климатика на 24 градуса.След 2 часа трябва да е темперирал помещението,предвид високите все още температури вън.Ако не,викай тия,които са го поставили.
Това хитачи е малко за 29м2 паднат ли отвън температурите няма да се справя.
onera, изключителен оптимист си да сложиш такава машина в такова помещение.
Трябва ти 50-ка ако си в апартамент за 29 кв.м. В къща без изолация ти трябва нещо с номинал 7-8 кв. Ще ти трябва допълнително отопление в студа. Сега го остави на 25 градуса с максимален вентилатор и скрий дистанционното.
Цитат:
emil vasilev
onera, изключителен оптимист си да сложиш такава машина в такова помещение.
тъжното е ,че не го е сложил той ..
Цитат:
ivan1
...Сега го остави на 25 градуса с максимален вентилатор и скрий дистанционното.
Защо ?
За да не го бъзика докато се затопли. Не съм се доизказал, че това не е завинаги а за един два дена.Мислех че се подразбира ...
Ами щом казваш че са глупости, така да бъде. Живея в къща и знам какво е положението. Аз с толкова киловати се топля в 20 квадрата. Един климатик 4 кв номинал, радиатор 20 ребра и тръбите на котела.
Аз го казвам като живял в къща с подобни параметри и монтирал стотици климатици в такива условия.
Вземи се замисли щом ти трябва такава мощност за 20м2 дали не ти липсва някой прозорец...
Такава мощност трябва при минус 15 градуса. Машина с 7 кв номинал при минус 15 ще има макс 5 кв . Като прибавим и лошата дограма и липсата на изолация дали ще е много топло.