Отговор: Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
В дома използвам hama ews 800 и е хубава. Мери температура, влажност, точка на оросяване, има барометър и доста добре нацелва прогнозата за времето. Недостатък е, че смуче доста ток и батериите на сензора не изкарват дълго.
Генади, интересни снимки.:thumbup
Забелязах, че около нулата и на моя панасоник остава незаскрежена една ивица отдолу на питата, и се чудех дали не се е прецакал нещо, виждам, че и при хитачитата е така, значи е нормално.
---------
С ъпгрейда на Алекси сега щеше да ти прави само по един два дефроста на седмица в тази мъгла и то само ако го набичиш на 1000 вата(:BigGrin шегичка естествено, Алекси да не се впряга)
И на мен ми направи впечатление че най отдолу нямаше скреж,но важното е че бързо размаразява и много вода полита от 8-ми етаж надолу.Отностно ъпгрейда не мисля да го правя.
Цитат:
splendor
Пробвах опцията работи и при мен под дефоут е 0. Процедурата е лесна. Първа стъпка: натискате едновременно бутона за включване, бутона 'on" за тимер и 'reset' бутона след като пускате първо 'reset' бутона и след това другите 2. След това с бутона 'mode' избирате вентилатор като функция. После натискате бутона за включване, след това натискате 'fan' бутона и избирате 1и 2-ра степен е за отопление, при което ще се появи иконка за отопление, 3-4 степен за охлажадане(появява се иконка за охлаждане) най-отдолу се появява цифрата с моментното положение. С бутоните за усилване и намаляне на температурата се избира стойноста за корекция(от -3 до +3).
Относно хладната струя е нормално, след като си темперира помещението да не се усеща толкова топла както при нетемперирано помещение, иначе температурата в стаята ще е доста по-висока от зададената.
нещо да не бъркаш , след като избера с бутона mode вентилатор , после като натисна бутона средния за вкл/изкл и като натисна fan , мога само да сменям силата на духане но никаква иконка за отопление не се появява на 1и 2-ра степен , нито иконка за охлаждане на 3-та и 4-та степен ....
Цитат:
Erosso
нещо да не бъркаш , след като избера с бутона mode вентилатор , после като натисна бутона средния за вкл/изкл и като натисна fan , мога само да сменям силата на духане но никаква иконка за отопление не се появява на 1и 2-ра степен , нито иконка за охлаждане на 3-та и 4-та степен ....
Не, не бъркам. Когато се отпуснат двата бутона("power и on") на дисплея на дистанционното трябва да пише "OFF" и под него да е на "auto". След избиране на " fan" чрез "mode" и след това натискане на "power" бутона на третия ред се появява иконката на климатика. При натискане на бутона "fan" почват да се появяват иконките за охлаждане и отопление и най-отдолу е стойността.
Съмнява ме, че нещо не правите както трябва с едновременното натискане на трите бутона и оттам не Ви се получават нещата.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Цитат:
Erosso
Колегата го е описал точно стъпка по стъпка.
Цитат:
splendor
Не, не бъркам. Когато се отпуснат двата бутона("power и on") на дисплея на дистанционното трябва да пише "OFF" и под него да е на "auto". След избиране на " fan" чрез "mode" и след това натискане на "power" бутона на третия ред се появява иконката на климатика. При натискане на бутона "fan" почват да се появяват иконките за охлаждане и отопление и най-отдолу е стойността.
Съмнява ме, че нещо не правите както трябва с едновременното натискане на трите бутона и оттам не Ви се получават нещата.
Правим го , всичко е точно до момента в който натиснем бутона FAN , мести силата на вентилатора но не се появяват едновременно иконите за отопление и вентилатор, не знам защо е така , иначе като отпусна бутоните , горе ми се повяват двете чертички за годината които мигат , горе в ляво пише "OFF" после с "mode" отивам на вентилатор , натискам он/офф , при което се появява иконата на климатика и след натискане после на "FAN" бутона , мести силата на духане , НО ДО ТАМ не се появяват иконите за отопление и за охлаждане , нито Нулата
;(
Цитат:
kadett1
И в допълнение след първоначалното натискане на трите бутона трябва на дисплея да се покажат всички символи на дистанционното. След това се извършват следващите стъпки.
колега имаш ли фейсбук , ще ти направя клип какво правя , и ще ти го пратя :)
Цитат:
Erosso
Правим го , всичко е точно до момента в който натиснем бутона FAN , мести силата на вентилатора но не се появяват едновременно иконите за отопление и вентилатор, не знам защо е така , иначе като отпусна бутоните , горе ми се повяват двете чертички за годината които мигат , горе в ляво пише "OFF" после с "mode" отивам на вентилатор , натискам он/офф , при което се появява иконата на климатика и след натискане после на "FAN" бутона , мести силата на духане , НО ДО ТАМ не се появяват иконите за отопление и за охлаждане , нито Нулата
;(
А дистанционното насочено ли е към климатика?
Цитат:
splendor
А дистанционното насочено ли е към климатика?
Аз повторих процедурата с насочено ДУ към вътрешното,и май се получи защото изписука при промяна на +3.
Бах тези климатици ,ще излязат много сложни.
Наздраве
Цитат:
Genadi80
Аз повторих процедурата с насочено ДУ към вътрешното,и май се получи защото изписука при промяна на +3.
Бах тези климатици ,ще излязат много сложни.
Наздраве
Ако следваш процедурата. Всичко е точно :) :) :)
Наздраве!
Цитат:
splendor
Ако следваш процедурата. Всичко е точно :) :) :)
Наздраве!
Една малка подробност,отностно тази настройка,при нагласени 24 градуса и зададени +3 ,вдигна ватметъра на 900w.
Цитат:
Genadi80
Една малка подробност,отностно тази настройка,при нагласени 24 градуса и зададени +3 ,вдигна ватметъра на 900w.
Е то се очаква и температурата в стаята да стане поне 26
Цитат:
splendor
Е то се очаква и температурата в стаята да стане поне 26
На +1 мисля че е достатъчно.
Цитат:
Genadi80
На +1 мисля че е достатъчно.
При мен на 0 е идеално. Ще видим като паднат под -10 температурите как ще е и тогава ще го мисля.
А защо просто не му зададете 1-2 градуса повече от дистанционното ? То това прави и тази функция ,но за постоянно .. само си мислиш че си задал 24 ,с +3 си задал 27