Не са популярни по друга причина. Сервиза е "майка плаче" - сроковете за доставка са абсурдни, а цените - като за резерни части за Хилядолетния сокол.
Преглед за печат
На Alexi се наложи да ползва сервиза....два три дена ли беше чакането.:)
- - - - - - - - - -
Kasap, според тебе на коя марка климатици резервните части са на нормална цена и имат сервизна мрежа?
Не е така,просто не случиха на дилъри.От тази година ще са им други нещата.Има големи фирми на пазара които ще наблегнат на марката,не говоря за регионални фирми.
Споделете за дефростите.
Сега времето е мъгливо и с температура до - 6 градуса.
Днес в Русе има мъгла и дефроства 2 пъти преди обед, но имаше защо - питата си беше доволно заскрежена. До вчера беше студено и без мъгла - нямаше дефрости, защото и питата беше чиста.Това след мода на Алекси.
Мода е супер , иначе си дефростват като ненормални хитачитата дори и без грам скреж.
При мен е мога да ви кажа точно какво са правили през последната седмица,понеже ме нямаше вкъщи,но детето и жената казваха че кихали от време на време.Иначе мога да споделя,добра работа и на двете машини ,че топлят добре,в повечето време са он/офф и сметката за ток е задоволителна,поне за мен.
Важното е че работят и топлят.
В малкото студени дни климатичето работи добре, имаше една вечер с много минус вятър и висока влажност тогава размразяваше през час.Иначе всичко друго е супер , гледам на дистанционното пише че бая ток е глътнал ( 260 KW ) за този месец което се очакваше стаята в която работи е малка но и най студената в апартамента ,дограмата е стара няма изолация а и държа вратата отворена за да отоплявам натам .Сега предстои саниране и нова дограма и ще видим догодина как ще бъде. Държа климатика на 24 градуса но според датчика в дистанционното което е закачено до вратата е около 22-23.
Нищо по-различно - вечерно време между 2-4 пъти (после през нощта нямам представа), не непременно на около час време; средно за около 4-5 мин. Сутрините по-рядко излиза в дефрост. Никога не съм го виждал със заскрежена пита, най-много на долния ред да има лед (качвал съм снимка тук преди няколко дена). Вчера сутринта питата беше суха дори и там; не го хващах да влиза в режим. Днес не е размразявал.
п.с. забравих да спомена, че последните 3-4 дена тук (нехарактерно за Видин) не е толкова влажно.
Каква е разликата между HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC и Hitachi RAK-35PEC/RAC-35WEC. На кой модел да се спра. Предлагат ми ги 1200 и 1180лв с монтажа. Имам монтирани 2 Hitachi-rak/rac 35ppa и един Hitachi-rak/rac 25ppa и вършат работа.
Задължително този HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC който си е истинска 12-ка с добър хардуер, за разлика от другия модел, който е много слаб .
Забелязах, че според данните из нета при цели 34 кг. външно тяло
Hitachi RAK-35RPC отдава 2.69 kW при -7 и 2.16 kW при -15 градуса, а
Fujitsu 12 LMCA отдава 3.10 kW при -7 и 2.60 kW при -15, пък външното му е само 26 кг.
Данните за Хитака при номинал ли трябва да са, докато за Fujitsu са при максимал? Как да ги съпоставим точно тогава? За Хитачи е
Ном. отоплителна мощност (min - max) : 4,20 kW (0,90 – 5,00)
5 / 4.2 = 1.1904 и ако коригираме горните данни с тоя коефициент излиза, че
Hitachi RAK-35RPC отдава 3.20 kW при -7 и 2.57 kW при -15 градуса, което е почти същото като при Fujitsu, но все пак Хитака има цели 8 кг. повече хардуер...
В Румъния модела е с около 200 лв. по-евтин, в ***** около 200 лв по-скъп, а в Унгария с 450 лв. по-скъп.
Намерих 1 инт ревю от https://www.emag.ro/aparat-de-aer-co.../pd/DTHNRMBBM/
Btw за 10-те денонощия от този месец е изразходил 66 kW. Предния месец беше по-студено и разхода беше 258 kW за 31 дни.Цитат:
Fara nici un fel de exagerare, nu credeam ca poate fi asa de eficient. Pot sa va spun ca la un moment dat in jurul temperaturii de -18 C aerul cald dat in interiorul camerei iesea pe fanta de ventilatie cu 48 de grade C. Fara niciun dubiu isi merita banii
---
Without any exaggeration, I did not think it could be that efficient. I can tell you that at some point around the temperature of -18 C the warm air given inside the room was on the ventilation slit with 48 degrees C. No doubt it deserves the money
---
Без да преувеличавам, не мислех че ще е толкова ефективен. По едно време при температура около -18 C изходящата струя от вътрешното тяло беше 48 градуса. Без съмнение си заслужава парите