Отговор: Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение
Те ''Грабо '' гледат да те вземат за муле...Не съм бачкал с тях, щото искат аз да свърша работата а да вземат повече от мен,накрая нищо. Нямам представа къде съм ходил вече, установих че вече не помня първите си монтажи, които правих за други фирми, но ако е от Грабо ,със сигурност не съм аз! Познавам един колега ,който обикаляше и чисто му излизаше 10 лв.профилактиката. Че баща Ви ако се е натресъл на него, няма да е бил много доволен сигурно.
Цитат:
Първоначално публикувано от
VeleV.Klima
Явно не схващаш хумора ми.
Към началото на другия месец ще дойда за оферта при теб.Наздраве.
А сега нека се придържаме към темата.
Цитат:
Genadi80
Към началото на другия месец ще дойда за оферта при теб.Наздраве.
А сега нека се придържаме към темата.
Надявам се няма да изневериш на хитака
Цитат:
Rafailiev
Надявам се няма да изневериш на хитака
От 2007 робувам на марка телефони,и сега няма да изневеря на марката за климатик.
Сега като каза аз май като марка само на телефони рробувам като техника.
Всичко друго е различни марки знайни и незнайни
Цитат:
microclim@
Ма той ми е ясен, аз го виждам..! На колегата си от форума кажи, преди да е извикал "КЗК", че тез момчета и те души носят, семейства хранят!Аз ти казах колко са 2м и един най много вън! Ай наздраве:Drinks:
Колега, хубаво е, че монтираш климатици, но това не значи, че ги използваш всичките. Това, че има наивни хора, които се съгласяват на всичко е друг въпрос. Хубаво е като, цитираш е да, четеш по-внимателно ако искаш да си полезен на хората. КЗК и КЗП са съвсем различни неща. Да 18-ката е с различен компресор от 12-ката, но тук пишат само хора притежатели на 12-ки (с единствено изключение от мен) та такива шумове не са чести явления.
Аз също ползвах 5 зими без да се спира Hitachi Ras/Rac-35FH6 и на минус 20 и мъгли, но не е имал такъв звук все пак доста съм го слушал.
Подавай оплакване и сменяй докато можеш.
Както и казах за мен лично този звук не е характерен. На снимката тръбния път е 2 метраhttp://www.img-share.eu/f/images/488...7714_thumb.jpg
Иначе звука за мен лично е много дразнещ и много е близък до този звук, казвам близък и леко жужащ, няма как да е точно на тази честота но дразненето е подобно. И не се влияе от леко повдигане, натискане на тялото.
https://www.youtube.com/watch?v=XVTw1U3YUlU
** Все пак за сега не е нужно за КЗП, обещаха да го подменят като получат новото външно тяло.
Интересно ми е ако се съревновават Хитачито на Генади и едно Lmce кой ли ще е победителя.Е това е интересен въпрос,касаещ еднакъв клас климатици,на еднаква цена ,чийто отговор наистина ще е от полза на много потребители.
Не ги ползвам , но винаги ги тествам, дали след монтаж, дали след профилактика,дали след ремонт. Чул съм много машини и споделям мнение, с което не задължавам никого. Трябва да се знае ,че еднакви климатици могат да се държат различно. Най-честите подобни случаи в практиката, са точно при клиенти, които имат два еднакви климатика и намират разлика в работата им. Последния случай, две MITSUBISHI ELECTRIC-MSZ/MUZ-SF25 ,монтирани в две съседни стаи ,на един общ балкон. И двата настроени на еднакви градуси ,в едната стая баня, в другата 4-5 градуса надолу !? Е имаше си логична причина, на едната машина температурния датчик се падаше в средата на стаята, на другата до студения прозорец. Клиента беше убеден ,че единия е повреден, когато видя разположението на сензорите му стана ясно. Има някой неща ,които ги няма в "сервизното",мислех да го напиша по рано, но се сдържах, за да го направя в дискусия точно със Вас!:BigGrin:Drinks:
Цитат:
microclim@
Не ги ползвам , но винаги ги тествам, дали след монтаж, дали след профилактика,дали след ремонт. Чул съм много машини и споделям мнение, с което не задължавам никого. Трябва да се знае ,че еднакви климатици могат да се държат различно. Най-честите подобни случаи в практиката, са точно при клиенти, които имат два еднакви климатика и намират разлика в работата им. Последния случай, две MITSUBISHI ELECTRIC-MSZ/MUZ-SF25 ,монтирани в две съседни стаи ,на един общ балкон. И двата настроени на еднакви градуси ,в едната стая баня, в другата 4-5 градуса надолу !? Е имаше си логична причина, на едната машина температурния датчик се падаше в средата на стаята, на другата до студения прозорец. Клиента беше убеден ,че единия е повреден, когато видя разположението на сензорите му стана ясно. Има някой неща ,които ги няма в "сервизното",мислех да го напиша по рано, но се сдържах, за да го направя в дискусия точно със Вас!:BigGrin:Drinks:
Това със сензорите, няма нищо общо с шума на външното тяло. Ако ставаше въпрос за тях изобщо нямаше да водим тази дискусия. Специално има оплакване за кофти сензори при Грее във форума. Добре, че имат I-feel функция.:BigGrin Колкото до колегата, то щом са се навили от фирмата да му сменят външното, то има нещо. Не вярвам да имат външни в излишък. :Drinks:
Сменявай, че току някой го надупчил.
Разбира се, че проблемът тук няма нещо общо със сензорите. Но има много общо с боклуците, които се тъпчат под капаците на машините за нашия пазар. От поне 10 години насам, роторните компресори се произвеждат с по ДВА цилиндъра. Едноцилиндровите ги ползват почти само за охлаждане на геймърски машини за домашно ползване и системи с минимални количества фреон. Разни гаражни китайски производители продължават да бълват компресори по стара технология за по 20-тина долара, неотговарящи на половината стандарти. Едва ли е по-различно и с останалите компоненти в съкровищата от нисък и среден клас на пазара у нас. Стана същото, както с резервните части на лада и москвич преди години. Реколти от всеки колхоз.
Re: Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение
С двойно роторни компресори 9-ки и 12-ци се броят с пръстите на едната ръка, за жалост ,които наистина са много по безшумни, по малко вибрации, по добра работа и т.н , но продължават да си слагат едно роторните за по 20$ по масовите климатици
Цитат:
microclim@
Сподели кой са тези неща който не ги пише в сервизното.