Отговор: Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение
Цитат:
Първоначално публикувано от
bran
Тялото е друго, пред мен го свалиха старото и сложиха друго изкарано от кашон. По скоро са дефектни бройки, щом казвате че при вас не се чува такъв шум. Иначе ако беше монтиран в някоя обществена сграда, никой нямаше да разбере за паразитния шум.
** Иначе се извинявам, не е навъртял 8 киловата за 6 часа, по скоро за 14 часа някъде. Откакто е монтиран миналата седмица толкова да е пускан.
Колега,явно проблемът си е във вас и вашето незнание,как се отоплява с климатик...вие явно си го пускате и спирате и очаквате да работи като калорифер...климатикът се пуска на 20-22 градуса зиме и 25-26 градуса лятото и не се бърника през 5мин,за да работи както трябва!Като си направи градусите компресорът си намалява оборотите на минимум и не се чува никакъв шум!
Христев, не плаши човека, може и на 24-26 да си го държи зиме, ако е по-топлолюбив. :) С останалото съм съгласен. Моите, например, под 24 не ги държа, само този в голямото помещение го смъквам на 23 нощем и когато сме на работа.
Цитат:
rosswen
Христев, не плаши човека, може и на 24-26 да си го държи зиме, ако е по-топлолюбив. :) С останалото съм съгласен. Моите, например, под 24 не ги държа, само този в голямото помещение го смъквам на 23 нощем и когато сме на работа.
И аз моят го държах на 23-24 градуса,преди да направя вътрешна изолация :) сега и на 21 ми е супер топло...на 23 ходя гол...не става за спане!
Цитат:
Христев
И аз моят го държах на 23-24 градуса,преди да направя вътрешна изолация :) сега и на 21 ми е супер топло...на 23 ходя гол...не става за спане!
И аз съм с 8см. външна навсякъде, ама си ни е по-комфортно на тая температура. Спим (заради жената) на около 24. Има хора, на които и на 20 им е топло. Всеки различно, затова му казах да не се притеснява, ако иска и на повече да си ги държи.
На 20-22 градуса,ако те топлят съседи и не се на първи етаж.На първи етаж сме и все още няма изолация и климите са зададени 24,5 или 25 градуса.
Цитат:
Христев
Колега,явно проблемът си е във вас и вашето незнание,как се отоплява с климатик...вие явно си го пускате и спирате и очаквате да работи като калорифер...климатикът се пуска на 20-22 градуса зиме и 25-26 градуса лятото и не се бърника през 5мин,за да работи както трябва!Като си направи градусите компресорът си намалява оборотите на минимум и не се чува никакъв шум!
И при мен няма съседи под мен,и държа климите през деня на 19-20,вечер на 23-25,като съм и пуснал опция +1 от сервизното.Всички врати на апартаментa са отворени,и мога да кажа че сме малко по зиморничеви.Отностно шумове от външите са си в нормата за работата на машините.
Наздраве
Онзи ден след монтажа и обясняването кое как е жената си настрои на 28градуса и каза че така е свикнала.
Цитат:
VeleV.Klima
Онзи ден след монтажа и обясняването кое как е жената си настрои на 28градуса и каза че така е свикнала.
RPB или RPC си монтирал.При пуск направо на 28 външното сигурно е виело като юндолска мечка.
Sent from my Sony Z3 using Tapatalk
Не тази марка в нашия край не е от търсените.
Цитат:
VeleV.Klima
Не тази марка в нашия край не е от търсените.
Знам знам
Цитат:
Христев
Колега, карате ме да се смея....как предположихте че е така!! Никъде не съм споменал че го пускам/изключвам през 5 минути за да чувам свистенето. Факт е че още от самото начало чух според мен нехарактерен шум, и споделих тук да се допитам във форума към притежателите на въпросния модел. Никой от имащите модела не са писали че при тях е така, всички други лица/предполагам заинтересовани с монтаж, доставчик и подръжка пишат че е нормално за инверторен климатик. Защото ги разбирам колко е неприятно да се занимаваш с евентуален демонтаж/монтаж с неясен резултат. Не искам да споря с никой, факт е че фирмата от която е купен и монтиран бяха съвестни да ми обърнат внимание, да повдигнат проблема към дилъра от който е купен машината.Те от своя страна пращат друг..........получен резултат със същите характеристики. Не си мислете че съм перфекционист, допитах се до вас в този форум понеже има доста хора наясно с материята. Нямам намерение да се тръшкам с идеята пак да ми се смени тялото.
Факт е че след няколко часа работа или компресора като си влезе в режим спира паразитния шум, като почне да набира пак си свирка...и така.
Цитат:
bran
Колега, карате ме да се смея....как предположихте че е така!! Никъде не съм споменал че го пускам/изключвам през 5 минути за да чувам свистенето. Факт е че още от самото начало чух според мен нехарактерен шум, и споделих тук да се допитам във форума към притежателите на въпросния модел. Никой от имащите модела не са писали че при тях е така, всички други лица/предполагам заинтересовани с монтаж, доставчик и подръжка пишат че е нормално за инверторен климатик. Защото ги разбирам колко е неприятно да се занимаваш с евентуален демонтаж/монтаж с неясен резултат. Не искам да споря с никой, факт е че фирмата от която е купен и монтиран бяха съвестни да ми обърнат внимание, да повдигнат проблема към дилъра от който е купен машината.Те от своя страна пращат друг..........получен резултат със същите характеристики. Не си мислете че съм перфекционист, допитах се до вас в този форум понеже има доста хора наясно с материята. Нямам намерение да се тръшкам с идеята пак да ми се смени тялото.
Факт е че след няколко часа работа или компресора като си влезе в режим спира паразитния шум, като почне да набира пак си свирка...и така.
Машината нали бачка,сигурен съм и че ти е топло.След като са ти направили жеста за смяна на външното,няма какво повече да се говори по този въпрос.
От сега нататък може само да се радваш на жеста който са ти направили,и да се радваш на машината.
Наздраве
П.С.Все пак има и 3 години гаранция от(да не споменавам фирмата че ще стане реклама)
Още в началото се опитахме да ви кажем че това е нормално а вие си мислехте че са ви прекарали с дефектен климатик.
Нормално е да помисля че има нещо нередно, а вие като фирма е нормално да ми вадите от 100 кладенеца вода с твърдението че нищо му няма. След допитване тук мненията са различни. Може би както и казаха преди мен вече новите да са така. Климатика си бачка и топли, в.тяло не се чува изобщо от стаята.....единствено трябва да питам съседа като излезе на терасата да пуши цигара дали го чува.:Drinks: