Отговор: Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение
  ." Кажи сега къде се намира тоя IPM ? "  IPM-a се намира точно до поплавъка за маслото...:undecided:
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Alexi 
   Тука в спорове за глупости се замазва съществения момент ,че не може да се твърди по никакъв повод ,че тоя шум е нормален .. едно ,че реално никой друг с тоя модел го няма ,отделно дори с друг модел климатик никой го няма ( изключвам Миланов той е в отделна категория и има всички недостатъци на климатиците взети заедно х2 ( щото има 2 климатика ))   .. това ,че не се чува в стаята е слабо успокоение ,мене лично ми звучи като задрал лагер .. гаранцията е кратка и всеки климатик я изкарва ,после почват ядовете при нечитавите модели .. на мястото на собственика бих поискал смяна с друг модел ,щом фирмата не може да реши проблема с шума ( мене не ми стана ясно собственика сигурен ли е ,че външното тяло е друго - серийни номера записвал/следил ли е ,или просто го извадиха от кашона ? )

Това със серийните номера нйкои не се сети да го спомене,според мен (като непрофесионалист в тази сфера),мисля че при заменената машина този особен шум го няма.
  Сменяват се само ламарините и става нови серийни номера със същото съдържание. При подмяна старото си седи монтирано, идва новото и де сменят.
   Цитат:

milanov 
   Сменяват се само ламарините и става нови серийни номера със същото съдържание. При подмяна старото си седи монтирано, идва новото и де сменят.

Миланов чудно ми е ако си вземеш и ти едно RPC какви ли коментари и проблеми щеше да споделяш.
Наздраве:Drinks:
  Днес минах покрай 3 Хитачита, монтирани през няколко метра. Двете бяха някакви 50-ци май и бяха тихи, а 3-тия беше няква 12-ка и тя бучеше почти по същия начин като на bran климата, но на около 7-8 метра не се чуваше. После пък минах покрай едно Mitsubishi, чието тяло беше на 4-ти етаж и май беше по-голямо от 50-ката на Хитачи, та това Мицубиши се чуваше отчетливо от 40-50 метра...
   Цитат:

MistaMasta 
   Днес минах покрай 3 Хитачита, монтирани през няколко метра. Двете бяха някакви 50-ци май и бяха тихи, а 3-тия беше няква 12-ка и тя бучеше почти по същия начин като на bran климата, но на около 7-8 метра не се чуваше. После пък минах покрай едно Mitsubishi, чието тяло беше на 4-ти етаж и май беше по-голямо от 50-ката на Хитачи, та това Мицубиши се чуваше отчетливо от 40-50 метра...

Въпросните Хитачита може да не са били същият модел като нашите.
   Цитат:

Genadi80 
   Миланов чудно ми е ако си вземеш и ти едно RPC какви ли коментари и проблеми щеше да споделяш.
Наздраве:Drinks:

Това ще да е интересно .
Миланов ти си !
  Аз купувам месец преди модела да е спрян от производство или внос.:) Още ми е рано.:)
П.П.
А това, че има технически промени в модела без да са отразени явно за потребителя, през времето във което се произвежда, нали сте съгласни. Не само при климаниците.
   Цитат:

milanov 
   Аз купувам месец преди модела да е спрян от производство или внос.:) Още ми е рано.:)
П.П.
А това, че има технически промени в модела без да са отразени явно за потребителя, през времето във което се произвежда, нали сте съгласни. Не само при климаниците.

Скоро ще бъде внесен наследника на този модел RPD който ще рабори с фреон R32,предлагам да си един от първите който ще му дадат мнение.
   Цитат:

Mig82 
   Там там под 60тя санта тръбен път , да няма топлинни загуби и готово...

Да там, точно там, 300v прав ток топлинни приходи дето получаваш... Мое му удариш едно ал. фолио, и готово...Хората дето са му турили 20 см2 радиатор,перката да го охлажда, ти да идеш да го увиеш с вата, да го обезшумяваш...:lol:
   Цитат:

microclim@ 
   Да там, точно там, 300v прав ток топлинни приходи дето получаваш... Мое му удариш едно ал. фолио, и готово...

Абе колега да не си употребил малко повече тази вечер.
  Гена и аз съм на градус,обаче този Хитак бих го купил за бабичката,омръзна ми с тези печки на дърва и въглища.
Имам и други наблюдения на машини но се чудя,все още?
Предпочитам да плащам тока,отколкото да ..
   Цитат:

Viking72 
   Гена и аз съм на градус,обаче този Хитак бих го купил за бабичката,омръзна ми с тези печки на дърва и въглища.

Купувай го ,бабата ще е доволна,а отностно градуса е 48,гроздов от Плевен.
Наздраве
  Стига бе хора,пийте си червено вино,защото концентрата изгаря черният дроб!!!