Имам въпрос-някой знае ли за какво служи икономичния режим на работа на климатик-сплит Midea MSG 12 HR?И въобще-кой е най-добрия режим за този климатик относно икономията на ток?
Преглед за печат
Имам въпрос-някой знае ли за какво служи икономичния режим на работа на климатик-сплит Midea MSG 12 HR?И въобще-кой е най-добрия режим за този климатик относно икономията на ток?
Иконмичен в режим охлаждане примерно при зададени 22градуса след час става 23 след още един става 24 и след 6 часа работа с вдигане на температурата изключва и на 7дмия час включва в първоначалното състояние и пак повтаря цикъла.В отопление градусите спадат. Всъщтност това е режим сън но незнам защо тук са решили да го напишат икономик.
Благодаря.А има ли значение за консумацията на ток степента на работа на вентилатора,т.е. на най-ниската степен работи най-икономично ,или няма значение?
На автоматичен режим е най добре да се ползва климатика променя вентилацията според температурата която гони и е най комфортно така.
На най висока степен на вентилатора е най икономично. НЕ Е при автоматичен вентилатор. Друг е въпроса, че тогава е по шумно. Най ниската степен не е за предпочитане. Тя е за през нощта.
А нормално ли е да се образува конденз по тръбния път?Въпреки изолацията забелязах влага по външната част на тръбите.
Колега,защо най-ниската степен не е за предпочитане?Най-често съм го пускал на най-носката степен-било ми е най-комфортно,има ли защо да се притеснявам?Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Ами на най нискатра степен клиамитка работи неефективно. Да кажем, че по спецификация климатика ти има COP 4. При ниска степен на вентилатора ще е да кажем 3, може и по малко. Зависи си от конкретния климатик. Ако не си учил термодинамика и топлообмен неможе да се обясни защо е така. Просто трябва кондензатора на климатика да се охлади колко се може повече, а изпаритела да се стопли повече. Топлообмена е най ефективен при висока скорот на въздушния поток. От това следва, че когато външното тяло е по голямо(по голяма топлообменна площ), климатика има по голяма ефктивност, както и топли до по ниски температури.
Благодаря,отново! Наистина не съм изучавал термодинамика и топлообмен,тези дисциплини са ми чужди,дори с физиката не съм добре...Климатика ми конкретно е сплит(не инверторен) Midea MSG 12 HR. Има три степени на вентилация - най-ниска,средна и висока.Отделно има автоматичен режим.Сега за охлаждане вече ще използувам най-малко средната степен или най-високата,според препоръките,колега!Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Аз моя климатик го слагам на 25 градуса на медиум (средна степен) и за 20 мин някъде достига като се има предвид ,че имам изолация и ал.дограма и след това се включва и изключва пред 5 мин и по този начин пести ток :yahoo: Според мен така е най-икономично,а този режим еconomic в ръководството пише,че всъщност това е Sleep режима