Midea MSR-12HRN-QB4 - мнения
Здравейте! Прочетох доста информация от фирума, но не открих нищо за този модел. По-точно тази серия. Лошото е, че и във нета не намерих някаква информация. Тук има доста хора, които разбират от климатици (за разлика от мен) и ще се радвам ако споделят с мен и другите незнаещи своите впечатления. Ще се радвам на всякаква информация. :help
Re: MIDEA MSR 12HRN-QB4 ????? Що за птица е това?
Сигурен ли си че си видял такъв модел? Според информацията на Медея такова буквено обозначение няма. Всяка буква и цифра означава нещо.
Те такъв модел няма нещо не ти е пълно ознначението.
Ами така пише на документите. Довечера като се прибера ще ги сканирам и ще ги постна. Мисля, че не съм сгрешил, но е възможно все пак.
Днес монтирахме един от този модел MSR3-12HRN2-QB4. Не се различава по абсолютно нищо от другите модели на Midea, няма какво по-различно което да може да се каже за този модел и да не е казано за другите от тази марка, фреон R407c.
На отопление COP е 3,03 което отговаря на клас D, на охлаждане EER e 2,6 което отговаря на клас E.
Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
Днес монтирахме един от този модел MSR3-12HRN2-QB4. Не се различава по абсолютно нищо от другите модели на Midea, няма какво по-различно което да може да се каже за този модел и да не е казано за другите от тази марка, фреон R407c.
На отопление COP е 3,03 което отговаря на клас Е, на охлаждане EER e 2,6 което отговаря на клас D.
3.03 е клас B от 3 до 3.2 от 3,2 нагоре е А
Британски закон за запазване на енергията. Приет в съответствие с европейска директива 2002/31/EC, относно енергииното маркиране при домашните климатици.
COP 3,03 си е точно клас D.
EER 2,6 си е точно клас E.
Освен ако Мидея не се водят по други стандарти ;)
ПС: някой знае ли тези стандарти няма ли да се осъвременят малко? Климатик с клас 5 как да му кажеш пак "А"? То и затова се появиха тези АА, ААА или А+. Но не знам сертифицирани ли са наистина.
Искам да се самокоригирам малко относно стойностите на СОР, които съответстват на енергийните класове. Таблицата която гледах във втория сайт, който бях посочил е неправилна относно СОР-а. Това са правилните стойности които се отнасят за сплит системи с въздушно охлаждане, посочени също и в Европейска директива 2002/31/EC.
http://img359.imageshack.us/img359/7...e200852zb1.jpg
Чесно казано за 1ви път виждам таблица за различен клас на топло и студено. А при печеките и пералните изобщо не ми е ясно как определят тия класове.
Благодаря за тази информация, а бихте ли ми казали каква е разликата между сериите MSR и MSG.
Моделът за който питаш е нов на пазара, на външен вид не се различава от другите модели на марката. Ако те интересуват конкретни разлики в програмата му на работа, трябва да намериш сервизната му документация за да се направят сравнения между двата модела.
При евтините климатици, за да се разбере от практиката дали даден модел е добър, трябва да се види как работи поне една година, през различните сезони. За това време също да се чуят и мненията на други потребители.
Аха. Ясно. Ами аз си го купих това нещо. :) Беше ми интересно какво съм взел, защото няма никакви мнения за него тук. По принцип отидих за MSG 12 HR , но на този ми хареса повече вътрешното тяло. Дано се окаже здрава машина като повечето Мидеи. Ще видим....
Този модел на топло го дават 12000BU докато предишните модели бяха с 13000 и 14000BTU.
Компактно външно тяло - какво искаш ?