Midea MSG-36HR - изгоряла платка
Платката на външното тяло като я свалиха маисторите от техноклима беше черна.Казаха ми,че била изгоряла.Взеха я и вече 20 дена ме мотат.Искам да попитам от къде мога да си купя платка.Климатика е монтиран във фризьорски салон и вътре става 35 градуса.И един друг въпрос - защо 24 ка Мидея няма платка на външното тяло,а 36 има.И евентуално някой да ми каже причината за моята повреда.Благодаря!
Re: MSG 36 HR - Изгоряла платка
Моля някой ако може да ми помогне.Спешно е.
Инвертор ли е климатика ?
като сте си купили евтин климатик от някоя техно верига така се чака по много време. а като е спешно отивате в магазин само за климатици и си купувате климатик и готово. сори ама така се получава като се купува стока от тези вериги, а после някои ти ги монтира и потдържа и друг им дава частите и т.н. и т.н.
Не мисля че проблема е толкова от къде си купуваш климатика а по-скоро какъв климатик си купуваш. Моето виждане е, че когато един климатик е важна част от процеса на работа в случая за комфорта на клиентите и служитилите в фризьорския салон, той трябва да е надежден и икономичен /ако ти му плащаш сметката/.
Голям процент от климатиците монтирани на работни помещения са от евтините. Малко са тези хора които могат да разсъждават и правилно да оценят важността на факторите: надежност, комфорт и икономичност, за места където машините се ползват при интензивна експлоатация.
Разсъждението което съм срещал е: "Аз в къщи нямам еди каква си скъпа марка че тук на работното място ли да слагам ?". Ако на това работно място си вадиш парите и климатика участва в работния процес и е важен за доброто му протичане, то извода какъв климатик трябва да се постави там е ясен, поне за мен.