Re:Новите инверторни модели на Midea
Мидеята при мен изобщо не се търси от година. Наложи се да разпродам наличните на склад бройки инвертори на доставни цени и пак зор като знам че ги продадох на хора за охлаждане и преходни сезони няма да имам грижи с не топлещи клими от тази марка.
Или ако има нераклия като види цените на Мидеята и се отказва.
MSR-12ARDN1 не бяха ли онези с реотана 850 W във вътрешното тяло дето се чудехме миналата зима дали не може ръчно да се спира и се оказа, че не може, а работи автоматично по програма. Те и преди Midea имаха модели с реотани във вътрешното тяло, но нещо в последно време зачестиха моделите с такива. За топленето реотана топли, спор няма.
Тази стенна духалка със степени 1 и 2 kW с вид на климатик имаща дисплей показващ температурата, дистанционно управление и таймер струва в Техномаркет 49 лева. Останалите пари до 750+160 лева за монтажа са само заради функцията охлаждане. Заслужава ли си да дадеш още 860 лева за инвертора им 9-ка за да стоиш на студено при положение, че после цяла зима ще си на студено, ако чакаш само на имитацията им на инвертор да те стопли?
http://img225.imageshack.us/img225/2...gethumb600.jpg
Е ми с тая духалка няма как да се охладиш, а и не топли кой знае колко и дърпа ток като за последно....
Здравейте,момчета!
Предстои ми закупуване на климатик за южна стая-спалня,тухла,2 етаж,12 кв.метра...На квартира ще сме там,но сме с малко дете и чакаме друго та ми се иска да не взема някой боклук,за което моля за компетентни предложения.От Хасково сме -обиколих вчера два магазина -в единия ми предлагат Мидея инверторен/забравих модела/ за 800-900 лв в другият Хитачи RAS/RAC-35FH6 за 1000 лв плюс 100лв монтаж... Знам,че по-скъпото е по хубаво,но искам нещо средно до 1500 лв с монтажа.
Велев клима е абсолютно прав. Та фуджицу вече с монтаж е 1300лв. Как да я сравняваш мидеата. Дърво си е, две имам, едната е много мощна топли здраво, ама като се заразмразява по часовник ми идва да я хвърля. В момента бих додал пари за по хубави, ама не става...
Цитат:
Първоначално публикувано от sahosp
Велев клима е абсолютно прав. Та фуджицу вече с монтаж е 1300лв. Как да я сравняваш мидеата. Дърво си е, две имам, едната е много мощна топли здраво, ама като се заразмразява по часовник ми идва да я хвърля. В момента бих додал пари за по хубави, ама не става...
Дори и под 1300лв и ако ползваш кредит енергийна си излиза на цената на Мидея.
Привет на всички!Ето че и аз се сдобих с една Midea MSR-12HRDN1 (R6),още не е монтирана но след 2-3 дена и това ще стане!Та изчетох цялата тема и видях че има хора с такъв климатик,но няма много отзиви за него/въпреки обещанията че ще пишат/!Та мисълта ми е да дадете малко информация специално за модела,за което ще съм страшно благодарен!
В новите модели освен оправлението на компресора друго нищо няма инверторно ама то и на компресора толкова е и инверторно остава само името инвертор останалото е една голяма заблуда и консумация на ток които потребителя плаща.Според мен си се набутал много и ще сажеляваш зимата сас сигорност казвам ти го от опит опит които ми стуваше 800лв и заразлика от теб щеси вазвърна парите макар и с загуба .
За охлаждане стават но за топло неее.разлика между моделите почити няма освен външния вид на капаците им и вида им вътре сие почити едно и също Като надежност стават
Цитат:
Първоначално публикувано от turboie
В новите модели освен оправлението на компресора друго нищо няма инверторно ама то и на компресора толкова е и инверторно остава само името инвертор останалото е една голяма заблуда и консумация на ток които потребителя плаща.Според мен си се набутал много и ще сажеляваш зимата сас сигорност казвам ти го от опит опит които ми стуваше 800лв и заразлика от теб щеси вазвърна парите макар и с загуба .
Не таиш топли чувства от Мидеята! Много си ядосан от Мидеята!Мен ме интересува попринцип дава ли дефекти,как се държи през лятото и зимата ,мен ме интересува обективната оценка на хората коитито ползват и са ползвали точно този модел!
turboie Благодаря за отговора!
Много са зле. калпава изработка, лошо функциониране, може би са правни в някой китайски техникум :))
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1346558480[/time]_________________________________________________
Правени
Цитат:
Първоначално публикувано от herkules
Привет на всички!Ето че и аз се сдобих с една Midea MSR-12HRDN1 (R6),още не е монтирана но след 2-3 дена и това ще стане!Та изчетох цялата тема и видях че има хора с такъв климатик,но няма много отзиви за него/въпреки обещанията че ще пишат/!Та мисълта ми е да дадете малко информация специално за модела,за което ще съм страшно благодарен!
Аз съм с подобен - MSR 09HRDN1. Купих го преди месец и половина. Засега на охлаждане съм доволен - бързо охлажда, не е шумен, поддържа точно зададената температура. За зимата ще видим. Иначе има една две кратки теми за тези модели, но няма някакви сериозни оплаквания в тях.
И нека хора, които не ползват такива климатици да не пишат глупости без да са наясно. То се вижда в темите с "марковите" китайски климатици, колко са качествени.
Цитат:
Първоначално публикувано от cupakabra
Аз съм с подобен - MSR 09HRDN1. Купих го преди месец и половина. Засега на охлаждане съм доволен - бързо охлажда, не е шумен, поддържа точно зададената температура. За зимата ще видим. Иначе има една две кратки теми за тези модели, но няма някакви сериозни оплаквания в тях.
И нека хора, които не ползват такива климатици да не пишат глупости без да са наясно. То се вижда в темите с "марковите" китайски климатици, колко са качествени.
За колко квадрата я ползваш тази 9-ка?Радвам се че ти работи добре!Моята ще я монтират вторник или сряда и ще пиша отзиви!И наистина хора които не са ползвали дадения модел да не пишат глупости!Благодаря за отговорите!
.........................както и хората,които никога не са имали КЛИМАТИК,а това се вижда при люта зима и в сметката за ток.
Цитат:
Първоначално публикувано от DUNDURMA
.........................както и хората,които никога не са имали КЛИМАТИК,а това се вижда при люта зима и в сметката за ток.
Имате ли такъв,или само си говорим? И за какви сметки говорим в порядъка на......?????:)