Re: Новите инверторни модели на Midea
  аз говоря за този модел MSG 12HRDN1 монтиран в 60 м3 и имам впечатления за 12HRI като той е преоразмерен и монтиран в 40 м3
по принцип вече се замислям какво да правя с него явно не се справя със задачата ще търся някакъв вариант за замяна ... или продажба и покупка на нов 
  Тези 60 м3 май са му множко на Мидейката.А имах си хас инверторната 12ка,която има 5 Квт макс,да не топли в 40 м3
  Междодругото 12HRI е много корав модел на midea всичките им други инвертери са много зле най вече 24HRI това е може би най скапания инвертор след всички на samsung.
  Имам 50на 12HRI и нито едно оплакване за 2-3 год.А на 24HRI ми се е случвало няколко пъти куриоз-един от трите кабела от компресора към платката да не е на мястото си,т.е. да е изваден.Още на първия ми монтаж на 24ка даде грешка и аз се отчаях.Добре,че се навих сам себе си да погледна платката на външното,иначе щях да го свалям и нося на магнумците.
  аз имам 10-на 24HRI всичките са с ремонти и всичките замръзват яко и не топлят.
12-ките имам само един изгорял компресор но са ми доста и наистина няма оплаквания освен че гълтат много ток ама пък топлят идеално.
     Re:Новите инверторни модели на Midea
  В продължение на темата - излязоха новите серии инверторни и конвенционални модели на Мидеа за 2009 г.
Сред тях има модели с КОП 4,40 и 4,89, имат автоматично самопочистване на филтрите, интелигентно око, "плазмен" филтър и т.н.
Някой има ли впечатления и коментари?! 
Например, Midea MSP2-09HRFN1-Q5 e с отдавана мощност на охлаждане/отопление 2,6 (0,9 - 3,4)/ 2,9 (1,1 - 3,8) кW 
                     И съответно, консумация при охлаждане/ отопление 580(190 - 900)/ 600 (200 - 950) W, като ЕЕR/ COP е 4,50/ 4,89.
 ТУК може да се изтегли пълната брошура с новите модели.
 http://www.mideaaircon.com/system/up...0918190051.jpg

живо се интересувам от новите инвертори на мидеа MSV1-12HRDN1 намерих това като инфо някой има ли впечатления.....старото верту12 конвеционално работеше много добре при -15 и е на фреон 22 е вярно малко преоразмерено...за около 50куб.м.  http://www.sair.co.nz/ 
-----------------
на много добри цени са ....MSV1-12HRDN1-699.MSV1-18HRDN1-1049лв. мн.добра пласмаса...изработка.....де да знам ..кво ще излезе..
  Ами, какво да ти кажа - като гледам, при отопление има добри характеристики за тези пари.
MSV1-12HRDN1 при -7оС консумира 850W и отдава 3200W, което е СОР 3,76
При -9оС консумира 820W и отдава 3100W, което е СОР 3,78
Моделите за 2009 г. обаче, още не се предлагат в България за съжаление - при тях СОР-а е още по-добър.
  Баси климатика !!!! Колкото по-студено става ,КОП-а му се вдига.Това ако не е климатик-мечта,здраве му кажи.Дайкин и МХИ ряпа да ядат...
  vanko68, има една приказка..."Вярваш ли Маро в магии".....
  къде ги видя тия данни ? при МЕ FD-25 при -10 има cop 4.19 външна т. -10 вътре 21 input 427W Q 1.92W 

Цитат:

Първоначално публикувано от vanko68  
 Баси климатика !!!! Колкото по-студено става ,КОП-а му се вдига.Това ако не е климатик-мечта,здраве му кажи.Дайкин и МХИ ряпа да ядат...

Ако следва тенденцията, при -40 КОПа ще му е 10... Но това е нищо, ти да видиш каква печка са измислили в с съседната тема.... :god
Явно е, че някои съфорумци обитават друга вселена, където физиката не е като нашата.
  vanko68, ако си беше направил труда да прочетеш темата от начало, щеше да знаеш защо КОП-а му е такъв при ниски температури!
А той наистина си е такъв - какъвто е даден от производителя :RTFM:  
Да се има предвид, че Midea не е равно на "магия" :-memnon , щото някое дете може да тръгне да прави аналогия и с другите марки - ще стане весело :))
mixalot, данните знаеш от къде се вземат - service manual :)
А физиката си е физика, ведно със совалките и космическите технологии..... ама де да можеше и да се разбира, а не само спряга граматически! :oops:  :offtopic:
  И аз се включвам към желаещите да разберат как става номера с вдигането на COP при понижаване на температурите.