Midea 12-ка - съмнение в компресора
Положението е следното.Климатика е Мидея 12-ка конвекционален.По време на гаранцията му изгоря компресора и дойдоха да го сменят.Като цяло климатика си работи.Какъв компресор са сложили незнам,но проблема е следния преди да го сменят го засичах с отделен електромер и даваше разход 1,35 Kw. на час както си е по характеристиката му.След смяната пак го засякох ,но сега вече дава 0.95 Kw. на час.Възможно ли е да са ми сложили компресор за 9-ка вместо за 12-ка ? И ако е така какви последствия може да има?
Re: Съмнение за компресор
Мисля, че двата компресора са едни и същи, така, че няма да има някакви последици.Да не са заредили по-малко фреон.
Как ще стане това,да са еднакви,а да дават различна консумация
Количеството фреон и управлението са различни, може това да е причината.
Е те са сменили само компресора,как ще са различни управлението и фреона
Искам да те попитам плащаш ли превоз до вас,като климатика ти е в гаранция?
Фреона е колкото трябва защото аз бях до него ,когато го слагаше и гледах кантара.
Могат да ти сложат компрресор на 9ка ,те нямат ппроблим но ти имаш вече..
Погледни на компресора за табелка или някакъв текст с цифри.Постни ги да ги видим,напълно възможно е да е 9ка
Искаш да кажеш че преди и сега този същия климатик не изключва по температура един час.Значи и този комресор какъвто и да е няма да изкара много.
Цитат:
Погледни на компресора за табелка или някакъв текст с цифри.Постни ги да ги видим,напълно възможно е да е 9ка
Едва ли ще може да види надписите на компресора,те обикновенно се падат към крановете,а ако има и изолация е напълно невъзможно
Надписи на компресора немога да видя. Кажете все пак как би следвало да се държи климатик 12-ка с компресор на 9-ка?
При постоянна работа на климатика на 2та мин. след като вкл.климатика трябва да изкл.външната перка.Ако продължава повече от 5 мин. значи може и да е 9ка.При по малак компресор ще вдига по бовно на налягането в системата и по трудно ще изкл.външният вентилотор.
pavelkv, Ако се сложи компресор за 9-ка на място където преди това е бил 12-ка няма да има негативни последици за компресора и за системата като цяло.
Естествено отдаваните и консумирани мощности ще спаднат. Спадането на отдаваната мощност ще бъде единственият минус. Отдаваната мощност ще спадне поради по-малкият дебит на компресора и поради капилярката, която е изчислена за преминаване на по-голям дебит фреон през нея.
При тази комбинация се получава 9-ка с по-големи топлообменници. Което е плюс както за икономията на електричество така и малко по-добра работа при ниски външни температури. Ако климатика ти топли горе-долу добре до -5 градуса, като за конвенционален евтин климатик и е правилно оразмерен, значи всичко си е наред и не трябва да очакваш повече от такава машина.
Мисля,че всеки си има някакво достоинство ,ако наистина ти показва тези цифри знай ,че е e 9ка. А ти Valen ,ако платиш 12ка и ти набичат 9ка как ще се чувстваш?