Re: Проблем с Midea CSU - 12RHAB конвенционален
VeleV.Klima - Не само им обясних ,а даже и акцентирах на бученето и пада на напрежението в този момент. Първоначално получих отговор - Щом върви климатика ние какво да му гледаме ? Но след като им повиших тон се съгласиха да доидат !
jori - Да грешката е моя. Имах предвид при затоплена стая до 22-23гр. когато зададох въпроса "Каква би трябвало да му е минималната температура на изходящият въздух (относително) при външна 0 ако всичко на климатика му е наред ? "
Сега вече въпроса изглежда ето така - Каква би трябвало да му е минималната температура на изходящият въздух (относително) при външна 0 и вътрешна 22-23гр. ако всичко на климатика му е наред ?
Но вече мисля ,че ми се отговори компетентно. За което благодаря 10х
Бих те посъветвал да намериш амперклещи и да измериш тока когато тръгва компресора мери на кабела на клема N и кажи ампеража.
Ок това ще го направя само че утре понеже нямам в къщи амперклещи.
Питам за изходящата температура понежа се сетих ,че когато идваха за профилактика миналата година измериха температурата на вътрешното тяло и тя беше 36гр. при вътрешна 22-23 и външна 8-10 ! И ми казаха ,че това е нормално. Аз го оспорих , а те ама ние нямаме нужната апаратура, ти защо не си казал ,че има проблем ние дойдохме само за профилактика и тем подобни глупости.
VeleV.Klima - Само да уточним искаш да измеря ампеража когато компресора тръгва нормално или когато бучи ?
Ако миналата година е правил делтаТ 13-14 гр при външна 8-10,и си бил доволен,сега колко е . Абсолютно нереално звучи с такава разлика да е работил нормално.Както колегите казаха,разликата би трябвало да е над 20 гр,и то при отрицателни -4,-5 както сега.
Цитат:
Първоначално публикувано от milenataa
VeleV.Klima - Само да уточним искаш да измеря ампеража когато компресора тръгва нормално или когато бучи ?
И при двата варянта най добре.
vanko68 - Ти да виждаш някъде да съм написал ,че съм бил доволен ? Напротив написах ,че оспорих тяхното твърдение ! Миналата зима работеше на зададени 23 и признаците бяха по-слабо осезаеми нооо сега вече са очевадни !
Ок само дано успея и при бученето защото днес не се е размразявал.
Аз не вярвам във "заковаването" просто като му задам 23 той правеШЕ 24 и спираШЕ докато температурата падне до 22 и пак включва и т.н.
В този си цитат какво друго обясняваш,освен че си доволен?Нали сега и 22 не можел да направи,за разлика отпреди.
Така и не разбрахме сега на колко гр. е изх.струя ?
Според мен тоя климатик има нещо не наред и май е пусковия кондензатор. Такаъв климатик видях скоро само че келон беше със избила тапа и дори предупредих хората но май не ги е много еня.
Да така е но когато му зададях 31гр. при 8-10 външна и вътрешна 22-23 след около час работа стигаше 26 максимум но мен това не ме притесняваше защото аз го карах на 23 зададени ,а явно е трябвало да ме притеснява тази му немощ ! За жалост моя разчитах и все пак на коректно обслужване от тяхна страна. А не сега да се опитвам да събирам знания за да мога да ги оборя за глупостите който се опитват да прокарат или трябва да събера приятелите измежду който има и от така наречените мутри и когато дойдат да ядат шамари на килограми за да си свършат работата коректно понеже явно се правят на луди. Което няма да го направя.
Това не е добре така да се решават проблеми никаде не води насилието поне да бъдат почтени да проверят защо бучи. Дори не е добре да ги заливаш с инфорамция и пробнози просто да проверят а ти кажи какъв е тока измерен да видим какво е.
Цитат:
Да така е но когато му зададях 31гр. при 8-10 външна и вътрешна 22-23 след около час работа стигаше 26 максимум но мен това не ме притесняваше защото аз го карах на 23 зададени ,а явно е трябвало да ме притеснява тази му немощ ! За жалост моя разчитах и все пак на коректно обслужване от тяхна страна. А не сега да се опитвам да събирам знания за да мога да ги оборя за глупостите който се опитват да прокарат или трябва да събера приятелите измежду който има и от така наречените мутри и когато дойдат да ядат шамари на килограми за да си свършат работата коректно понеже явно се правят на луди. Което няма да го направя.
Големи проблеми наистина с този климатик от нисък клас. Какви въпроси само повдига.
Защо евтиният ми климатик е толкова немощен? Нормално ли е евтиният ми климатик да не може да топли при отрицателни температури? Прецакан ли съм?
Тук май не коментираме това че не топли колкото това че след размразяване прави няколко опита да тръгне с силно бучене марката не е от значение и цената.
Всички сме прецакани.
Цитат:
Абе ти и Панайот от Биг Брадър да не сте роднини.... гледам от едно и също село сте.... четейки те някакси такава асоциация ми се завъртя из главата...инак е похвално че и у ваше село си имате мутри ...