Re: Проблем с Midea CSU - 12RHAB конвенционален
Кога като годишно време е монтиран? Ако е било влажно при монтажа( и ако е сухо,но в по-малка степен),във затворената система остава влага,която пречи на пълноценната работа на климатика.Може да замръзне по пътя на фреона,най-често в капилярката като най-тясна и с минусова темп.Това води до стеснение на светлия отвор и намаляване на дебита на фреона=намалено топлоотдаване.
Климатика е монтиран краят на ноември 2006 год. при влажно време !
Ха ,да не се окаже това проблемът му ! Ще има ли смисъл да ги накарам да го вакумират ?
Има,но става като се изхвърли стария фреон,яко вакуумиране около 30 мин в това студено време и зареждане с нов фреон на везна. Не знам как ще ги убедиш да направят всичко това.
Сега идвам от адрес с такъв климатик CU-12HHAA мисля беше точното означение. Източих го климатика и се оказа че има 400гр вместо 850гр. фреон. След зареждане с точното количество климатика достигна 22бара при температура в стаята 10градуса а изходящата 45.5градуса.
Ако не се намери проблемът другаде - това ще го оставя като последна опция.
сега в това влажно време заскрежава ли цялата пита или по средата?
Заскрежава от средата и продължава нагоре по питата ,като отдолу нагоре на питата 15см. няма никакъв скреж !
Но когато почне размразяването изчезва всичкият скреж. Понеже климатикът ми е до прозореца го наблюдавах по време на размразяване за около 30 сек. свали скрежът но той си продължи операцията още 2 - 3 мин. Естественно след това трудно стартира компресора и "бучи". Аз си мисля ,че проблемът може да е -  недостатъчен фреон + запушване или прегънато коляно. Вие какво мислите ?  Но нямам и идея от какво заклинва компресора !
щом мрьзне по средата липсва фреон :bravo
Понеже във описанието на руски видях ето това " Возможность установки зимнего комплекта.  Кондиционер имеет возможность установки зимнего комплекта, что значительно расширяет функциональные возможности и позволяет  ему работать на охлаждение  при отрицательных температурах." се заинтересувах какво представлява. Та въпросът ми е - А такова "чудо" на климатичната техника във България предлага ли се ? http://ukrspecklimat.com.ua/product_...roducts_id=540
http://www.varktike.ru/zimk.html
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
щом мрьзне по средата липсва фреон :bravo
При моя цялата пита заскрежава?Липса на фреон ли означава?
milenataa-то за предлагането се предлага,но е казано ясно 'за охлаждане". Използваме го при сървърни и в клетките на МТЕЛ и Вива ,за да се охлаждат зимно време( И Глобул,разбира се). Там в малък обем има толкова електроника,че дори и зимата помещенията прегряват без охлаждане.
Не,нормално е да заскрежава в това време равномерно.Влажността е много висока.
:) Както е казал народа " Който за каквото си мисли" ! То си пише там ,че е за охлаждане ,а аз си мисля ,че е за отопление понеже не го прочетох "и те така" !
Извинявам се !
Този комплект помага и при отопление.
Ако заскрежаването започне от средата на външния топлообменик и постепено обхване целия тогава имаме ли основание да се мисли,че има липса на фреон?
Vanko мерси за отговора.