Re:В "Магнум Д" ли е вината или в техника от провинцията?
Ами аз как имам заредени всякви части за климматиците които предлагам и клиентите ми не чакат повече от 3-4 дена ,максумум седмица зависи от натоварването пък и при вас е проблема че за да ви испратят часта се скрънзите за куриери чрез тях става за 3 дена максимум.За 5 лева ли сме???Смешна работа!
Включване на индикатор "PRE-DEF." в охлаждащ режим?
Включване на индикатор "PRE-DEF." в охлаждащ режим?
:) :) :) Здравейте, моля ви някой да ми обясни странното поведение на моя инверторен Мидеа - нормално ли е това, което се случва?
Беше пуснат на автоматичен режим да охлажда 25 градуса, но след 12-часова работа изведнъж изключи и светна червеният дефрост индикатор (PRE-DEF.) на вътрешното тяло. Аз не разбирам почти нищо от климатици и притеснена, че нещо не е наред, веднага го изключих. Може и да ви е смешно, но вече не смея да го включа на охлаждащ авто-режим. Моля ви за компетентни мнения, защото упътването му е много зле написано и нищо не е обяснено. Благодаря! :) :) :)
Вече може спокойно да ни кажеш кой точно е твоят модел.
Само този индикатор ли е светнал нещо друго не свети ли или да мига?
Абсолютно нищо друго, просто спря да охлажда, зелените индикатори operation и auto изгаснаха, спря да охлажда, вентилаторът също спря и се включи червеният PRE-DEF. Това ме притесни и го изключих. Нормално ли е да става така? Ако не е на авто-режим върви нормално. Просто тоя авто-режим нещо ме стресна...
В документацията му няма такава грешка, при която да свети единствено и само този индикатор. Грешките индикиращи проблеми включват от 2 до 4 светещи или мигащи индикатори при различни комбинации.
Ако още не си го направила изключи климатика от контакта за 10 минути и пак го включи. Тествай си пак автоматичният режим и вече му задай да работи конкретно на охлаждане.
Цитат:
Първоначално публикувано от miq
Абсолютно нищо друго, просто спря да охлажда, зелените индикатори operation и auto изгаснаха, спря да охлажда, вентилаторът също спря и се включи червеният PRE-DEF. Това ме притесни и го изключих. Нормално ли е да става така? Ако не е на авто-режим върви нормално. Просто тоя авто-режим нещо ме стресна...
Когато е на ауто климатика охлажда до зададената температура и при спад под нея минава в режим топло затова спира вентилацията и светва пре-деф тоест режим топъл старт. Затова не се препоръчва използването на ауто зимата пък може да премине в режим охлаждане след отоплението. Най добре си ползвай режима от който имаш желание но не и ауто.
:) Яснооо... Много и искрено ви благодаря, момчета! :)
miq,тръгна ли климатика...?духа ли студено...?
velev,не е важно точно къде се произвежда , а дали е качественно направено,и като го пуснеш да не бръмчи като фуражомелка...преди няколко дни спахме в един хотел с Мидея климатик-чуваха се дори и клапите как се движат...щракат здраво...на най ниската степен на вентилатора си стисках чаршафите да не ми ги вдигне.... :-memnon...шегувам се разбира се ...