Midea MSG-12HR - външното тяло замръзва при +7°С !?
Здравейте!!Имам проблем с външното тяло на климaтика и не знам доколко е сериозно.Сутринта като го видях задната му част цялата беше заскрежена и обледена.Изключих го и го размразих с топла вода след което го включих отново ,но след половин час пак започна да побелява.Това при положение че навън температурата е около 6,7 градуса.Иначе топли сравнително добре.Климатика е на 3-4 месеца и е още в гаранция,не знам дали да викам техник или аз нещо правя не както трябва.
Re:Проблеми с Midea MSG 12HR
Цитат:
Първоначално публикувано от rastaman80
Здравейте!!Имам проблем с външното тяло на климaтика и не знам доколко е сериозно.Сутринта като го видях задната му част цялата беше заскрежена и обледена.Изключих го и го размразих с топла вода след което го включих отново ,но след половин час пак започна да побелява.Това при положение че навън температурата е около 6,7 градуса.Иначе топли сравнително добре.Климатика е на 3-4 месеца и е още в гаранция,не знам дали да викам техник или аз нещо правя не както трябва.
Това е нормално да побелява времето е топло но има голяма влажност. Остави го климатика сам ще си размрази скрежа след 50минути работа.
Сутринта може и по-ниски температури да са били.А мъгла имаше ли?Иначе не е нормално да заскреже при 6-7 гр.,при положение,че се е разпекло слънце като на циганско лято.Има и друг момент,да не си улучил него-сега като е топло,по-често ще изключва външния вентилатор докато си работи климата и ламелите побеляват леко,но като тръгне вентилатора-изчиства.
Мъгла нямаше,но беше доста мрачно и влажно навън.А иначе си работеше що годе добре.Аз се притеснявах да не изтича фреон,възможно ли е??
Виж,ако е било влажно,да има заскрежаване-нормално(зависи от времето),ама да имаш обледяване(лед)-не.Да не бъркаш заскрежаването,като го мислиш за обледяване(лед)?Някоя незаскрежена ивица по хоризонтал имаше ли?
Виж темите за заскрежаване и по снимките определи как е било при теб и напиши.