MSG-12HRDN1 - проблеми с обезскрежаването
Проблемът с този климатик е това, че не влиза въобще в режим на обезкреежаване!!Климатикъ е на 3 месеца и до сега нямаше подобен проблем.Текущите ремонти направени в опит за решаване с проблема са няколко.Смяна на вътрешен и външен тръбен датчик, а и сащо и вътрешнив датчик за стаината температура!След това изпуснах фреона и вакумирах.Заредих по грамаж от табелата и отново не влиза в режим на обезкрежаване!!Ако някои може да ми даде малко информация за програмата която използва този модел.Какви са условията за да влезе в режим на обезкрежаване.Какви стоиности трябва да измерят датчиците и тн.Всичко което би могло да ми е от помощ.Помогнете с някои съвет какво да предприема за откриване на проблема.Предварителнно благодаря на отзовалите се.
Re:MSG-12HRDN1 обезкрежаване!!!
На какви градуси го държиш климатика?
Борим се с проблема от около 2 седмици.Пробвал съм на всякакви.Пробвал съм и на достижими и на такива които му е трудно да достигне.Проблема си е същият.Не иска да обезкрежава.В конкретен отговор на въпроса..държал съм го от 24 до 30 градуса!!Разчитах на това че някои модели на мидея включват да обезкрежават, след 35 , 40 или повече минути работа на компресора.Разбира се на по-високи градуси за да не спира компресора до изминаването на определеното време.
Имам сервизното на служебния комп. и ще погледна утре какво има за дефроса на този модел.Но ако си оторизиран от магнум си поискай сервизни за всички модели.
Благодаря...ще чакам допълнителна информация.
3 Прикачен файл(ове)
Ето снимал съм описание на дефроса при HRDN1
Re:MSG-12HRDN1 - проблеми с обезскрежаването
Това че един климатик не включва режима е супер яко , особенно когато няма необходимост от това, в другия случай е кофти
Хайде и аз да питам за проблем .. от няколко дни имам Midea MSG12-hrdn1 инвертор..направи ми впечатление , обаче че като работи няколко часа (средно около 8-9 ) се самоизключва и затваря клапите.. някакви идеи?
Да не си активирал функцията економик?
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Да не си активирал функцията економик?
Нямам представа за тази функция но не съм активирал нищо .. май .. макар , че като се замисля го прави само на SLEEP MODE това с изключването .. но пък нали идеята на инвертора е да не се изключва .. и в такъв случай какво правим ако навън е -5 и се изключи? Макар , че не съм се сещал да погледна външното тяло дали спира когато се самоизключи вътрешното ..
Цитат:
Първоначално публикувано от DrugsBunny
Нямам представа за тази функция но не съм активирал нищо .. май .. макар , че като се замисля го прави само на SLEEP MODE това с изключването .. но пък нали идеята на инвертора е да не се изключва .. и в такъв случай какво правим ако навън е -5 и се изключи? Макар , че не съм се сещал да погледна външното тяло дали спира когато се самоизключи вътрешното ..
Е да при някой дистанциони е режим икономик при други е слип то е едно и също ама разлино написано на дистанционото.
Цитат:
Е да при някой дистанциони е режим икономик при други е слип то е едно и също ама разлино написано на дистанционото.
И в крайна сметка? Проблем ли е това самоизключване? Да прекратя ли използването на тази функция?
Сега установих , че се изключва не само при SLEEP MODE. Както се работи , спира да духа , затваря клапите , угасват всички лампи и спира да работи и външното тяло .. при натискане на бутона ON/OFF издава само звуков сигнал без каквато и да било реакция и при повторното натискане на същия бутон светват лампите , отваря клапите и започва да работи .. моля помагайте , че започва да вали сняг , а сервиза били много претоварени и незнаели кога ще могат да дойдат ..
Нищо му няма на климатика ти. Включва се естествено и изключва от бутона ON/OFF пускай го и не му задавай режим сън. И сервиза за тази работа че не се справяш с дистанционото ще ти вземе пари поради липса на дефект и загуба на време.
Цитат:
Нищо му няма на климатика ти. Включва се естествено и изключва от бутона ON/OFF пускай го и не му задавай режим сън. И сервиза за тази работа че не се справяш с дистанционото ще ти вземе пари поради липса на дефект и загуба на време.
Изключил съм му режим сън , нулирал съм му всякакви таймери и все пак се самоизкючва.. не е точно в мен и несправяне с дистанционното проблема си мисля .. + това като си сметна часовете които е работил и самоизключил не са еднакви , така че отпада варианта с таймера .. и както подчертах се самоизключва и когато не е в режим сън ..