Midea MSF-12HR - интересен проблем
От няколко дена MSF 12 HR изключва и започва да мига индикацията с часовника.
Рестартирам го няколко пъти,но работи 7-8 часа и .....
Вадих и батериите от дистанцията...10 на минути изключен климатика от мрежата
....все тая.Нищо не е пипано по настройките от дистанционното.
:help :help :help
Re:Интересен проблем-MSF 12 HR
може да е всичко що е ток по него викай техници да мерат кво става и кво не става :)
Тази грешка казва че имаш проблем с мотора на вътрешния вентилатор.Предполагам че прегрява поради блокирали лагери или много мръсна турбина и термо защитата сработва.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Тази грешка казва че имаш проблем с мотора на вътрешния вентилатор.Предполагам че прегрява поради блокирали лагери или много мръсна турбина и термо защитата сработва.
Скоро му правиха профилактика :081:Преди няколко години отново го направи този номер,но се оправи....сега :081:
Да верно че и при мене го имаше тоя проблем само че при MSR3 само че самите партиди бяха дефектни 10-на боря мигаха таймерите но тръгваха за по 1-2 минутки.Велев сигорен ли си че тази индикация е само за турбината тогава не съм искал документация на магнум защото разбрах веднага каккъв е проблема но ми се струва че при този младеж проблема може да е друг.
Цитат:
Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
Да верно че и при мене го имаше тоя проблем само че при MSR3 само че самите партиди бяха дефектни 10-на боря мигаха таймерите но тръгваха за по 1-2 минутки.Велев сигорен ли си че тази индикация е само за турбината тогава не съм искал документация на магнум защото разбрах веднага каккъв е проблема но ми се струва че при този младеж проблема може да е друг.
Има такава опция да се зададе час за стартиране и час за спиране на климатика,но както казах не са пипани.
Спри климатика и си погледни турбината има ли много мизерия по нея като за начало.
Цитат:
Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
Спри климатика и си погледни турбината има ли много мизерия по нея като за начало.
Има лек прах,но..Турбината се върти съвсем леко на ръка....като перце.Не ми се вярва да е от затегнали лагери.Плюс това тялото си работи тихо.
значи не е за лагери , но като за начало може да се смени пусковия кондезатор на моторчето
Цитат:
Първоначално публикувано от jony
значи не е за лагери , но като за начало може да се смени пусковия кондезатор на моторчето
Аммм ще почакам някой ден.След като изключи... от дистанционното не мога да включа климатика.Изключвам го за секунди от мрежата и....всичко е ок за 7-8 часа.
Такава е грешката за модели MSF за други модели е друга. Ще видя утре в документите но това мисля беше поне по памет.
1 Прикачен файл(ове)
Re:Midea MSF-12HR - интересен проблем
Цитат:
Първоначално публикувано от johny01
Това е за MSF.
Благодаря Джони...явно трябва да дойде техник.Предполагам ,че е сензора за вътрешната температура,но.....да не се правя на разбиращ.Не знам само след като го прави от време на време и то в точно едно и също време може да се установи от техник.
2 Прикачен файл(ове)
Джони в грешка си това е за MSG
Ето я грешката е претоварване на компресора
Може,не споря,пък и мисля,че ти ги разбираш Мидеа най-добре от всички във форума.Respect :)