MIDEA MSG-09HRI или PANASONIC CS/CU-UE9JKE
Здравейте,
Нов съм във форума и не съм много запознат с климатиците.
В момента се колебая при избора на такъв между MIDEA MSG-09HRI и PANASONIC CS/CU-UE9JKE.
Като цяло аз съм за панасоник-а, но четох доста противоречиеи мнения. Имам и Мидеа 12HRI в друга стая , вече 3та година, но ми се ще да взема Панасоник. Размерите на стаята са - 5x3x2.4 - тухла, без изолация, дървена дограма.
Кой от двата модела бихте ми препоръчали ?
Благодаря предвартително
Re:MIDEA MSG-09HRI или PANASONIC CS/CU-UE9JKE
Вече този модел MSG-09HRI го няма а той беше много добър. Панасоника не знам за 9ката но този модел на 12ката съм монтирал и няма оплаквания и работи добре.
Ами в техномаркет го има Мидеата. Засега везните клонят към Панасоника, но единствено ме спира мнението на хората от форума, че са проблемни.
Има го друг път първо от година поне магнум не зарежда техното а и е с R22 което значи че те нарушават закона като го продават.
Това ако им е останала някоя мостра в цели 2 магазина... абе разбирай, че го няма.
Тогава се надявам да нямам проблем с Панасоник-а :)
1 Прикачен файл(ове)
Днес монтирах даикин 50GV и над него MSV1- HRD1 от новите модели външното тяло е едно към едно с тошибите двоен топлообменик ЕРВ и много тих изобщо корена промяна а и вече 12ките са с тръба 9,6мм както при японските марки.
Ако имаш предвид модела MSV1-_HRDN1 то той е с капилярка.
От инверторна 12-ка струваща 850 лв. не може да се очакват чудеса.
А колко струва една 12-ка на Дженерал,Фуджицу,Фуджи....................999лв. и при -13-15 градуса в помещение по горямо от 55-60 кубика издъхва тотално докато толкова недолюбваната Мидеа MSV 12 HRDN1 работи безотказно при всякакви температури в помещение до 75 кубика.
Някой, ако може, да даде един линк към новите външни тела и да посочи точната им маркировка, стана ми интересно.
P.S. За MS9V....HRDN1 ли става дума.
На 17 снимка гайките в стената ли са...?А 18 е направо уникална...такива клиенти...на такива стойки да го закачиш...аз не бих се навил...не става и толкова...ама аз искам...направи си го сам.Единственно не ми се понрави захранващият кабел как се вижда на почти всички монтажи...надявам се да не го приемеш за упрек...при Дайкин това се избягва със захранването на външното тяло.
Гайките са в стената така искаха да е близо до стената. А на 18 нямаше как да се монтира защото стената е с теракот и огледала а и го местихме от един офис. Не отказвам нищо затова съм сервиз правя и невъзможното щом има желаещи и финанси.
ако тоя прозорец в ляво е спалнята да си купят от сега тапи за уши :))