Midea MSR-12HRDN1 - става ли за 24m³ ?
Някакво мнение за този модел.Ще го ползвам за отопление главно в стая околу 24куб. няма изолация и е с дървена дограма в къща.И нормално дали е икономичен от към електроенергия.Ако съм объркал мидеята някъкви препоръки за друг модел.Благодария предварително!!!
Re:Здравейте.Мисля да си взимам климатик Midea MSR-12HRDN1
За това помещение от 24м3 ще те топли и при -20 гр.
Цитат:
Първоначално публикувано от bobovo
За това помещение от 24м3 ще те топли и при -20 гр.
Първата годинка може и да изкара
Цитат:
Първоначално публикувано от ceco.bojkov
Първата годинка може и да изкара
Голяма глупост!
Взимай го и не му се притеснявай.Досега няма Мидеа която се е изложила при каквито и да било температури стига да е оразмерена правилно и монтажа да е извършен какта трябва.
За твоите 24 кубика климатика е преоразмерен така че остава монтажа.
Успех!!!
Да не бъркаш квадрати и кубици?Ако е за 24 квадратни е малка машината,ако е за кубици,даже е голяма.
Re:Midea MSR-12HRDN1 - става ли за 24m³ ?
Не бъркам квадратите с кубици 24 м3.Значи да разбирам че и разхода на ток няма да е голям.
Е като е 24 кубика ,защо си решил да слагаш 12-ка Мидея...?
lavsho ! Предполагам ,че никога не си ремонтирал Мидея , Понеделник ходих на едно място с 2 бр. MSM3-12HR тази която беше във спалня 30 кубика беше със счупена перка (още първата зима) а климатика е на южна стена в терасата ,втората Мидейка в всекидневна 40 кубика (дрънгалясваше) духаше марничко и агрегата искаше да излита от стойките ,човека ме извика защото съседите му правили проблем . Вчера ми звънна да съм му намерил перка за тази във спалнята като отида да я слагам ще снимам за да ви покажа... за мене нее проблем хората да си слагат Мидейки ще има повечко авариики и повечко работа :blob ,независимо да ли са инвертори или не . Иначе и аз самия съм монтирал доста Мидейки но по-корортите(няма да споменавам за тяхните проблеми) ! Затова всеки сам да си прави изводите . Успех в избота ! :Drinks:
Ей хора ,аз ако разбирам от климатици ниямаше да пиша в форома,а съм се насочил към Мидея защото и четох параматрите и ми се видя добро за тия пари, а на днешно време парите се нестигат.
ceco,кво да му препоръчаме читаво на човека?
Марка: Климатици DAIKIN
Модел: FTYN25GX/RYN25GX
Категория: Конвенционални
Охлаждане: 2,5
Отопление: 2,85
COP: консумация 0,77/078
Квадратура: 5-15 кв.м.
Цена: 850 лв. или 35ца за 100 лв. отгоре,
ама не е инверторче.
И какво като не е инвертор...?Поне 3 пъти е по добро от инвертора на Мидея.
[quote=rkk ]
И какво като не е инвертор...?Поне 3 пъти е по добро от инвертора на Мидея
Не е проблем и да не е инверторен .Ама на повечето конвенционални пише не се препоръчва работа под -5.На мен ми трябва и да ме топли.
Ако е за конвенционален, новите на МЕ са с много добри показатели, а са и на добра цена.Като гледам стаята и 25-ца ще му стигне, но за по-сигурно 35-ца - http://climacom.com/files/documents/..._LIST_2010.pdf .Външното тяло - http://mediabank.canvac.se/files/89_...msh-ga25vb.pdf .
Момчета, стаята е 24 м3... т.е. нещо около 9 м2. 9-ка е предостатъчна.
Стаята ми е 4 м на 3 на 2.2 демак 12м2 или 26.4 м3 като махнем гардероба 24м3.