Re:Моля за съвет за 2 бр. 9-ки
С тия 9 ки кадето мислиш да слагаш ше сажеляваш при всички случаи Защотото като падне по 0 температурите и до там шее шесе откъниш да размразяваш с топла вода и ше си минеш да духалката пак Едно време и аз сложих обикновена 9ка мидеа в спалнята и сажелявах след това Но за разлика от тебе аз я продадох и се отървах и ми доиде на 0 поне несе набутах а ти щесе набутам при всички случаи ако ги сложиш Послушаи другите колеги и си сложи 12 ски
dwd, ако решавам задачата, бих подходил по следния начин:
1. Бодвам едно евтино електромерче за 25 лв на Делонги-то и след няколко дена ще имам ориентировъчна информация за усреднената консумация на топлоенергия в стаята. Колкото и да и да измерват неточно, тези уредчета дават приблизително добра картина на ситуацията.
2. Избирам си климатик, така че топлинната мощност, която му остава по спецификация при -5-10 *С да бъде приблизително равна или малко по-голяма от измерената от електромерчето усреднена консумация на Делонги-то.
Благодаря на всички за дискусията. Обадих се на фирма във Варна и ми казаха, че тези 9-ки на Мидея не спират да обдухват след достигане на температурата така, че отпадат като вариант. Все още търся и съм се спрял на Haier 9-ки от тецхнополис за 500 лв с безплатен монтаж. Имам авер и понеделник ще го питам дали спират турбините след достигане на температурите. Ако имате свежи идея с удоволствие ще ги прочета :)
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1298145831[/time]_________________________________________________
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...810/P11120201/Климатик-HAIER-HSU-09RF03/R2
В спалнята по добре не си слагай калпав климатик, защото няма да можеш да спиш спокойно. По добре си взими конвектор за спалнята ,и една 12 ка за кухната. До 0 гр. с 12ката ще топлиш и 2те помещения ако са с преход.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1298149091[/time]_________________________________________________
Ще сбъркаш с Хаера честно ти казвам.Като му гледам данните до към -1 може да ти свърши работа.
Един колега беше написал нещо много вярно.Ще си позвуля да го цитирам:
HAIER и циганин зиме не работят.
Хаирите са кофти климатици, въпреки че са 3- в света по производство на конвенционални климатици,( 2-ри са МИДЕЯ, 1-ви са ГРИИ.)
С това 1/2(половин) външно тяло аз бих ти препоръчал да си приготвиш и една духалка за през зимата. Пък проблема със неспирането на вентилатора е поправим за има няма 10-ина лева
Послушах ви и реших да сложа един, но качествен климатик. В случая Daikin за подово стенен монтаж. 10-ка.
http://mmc.bg/bg/catalogue_details.php?id=14&type=0
За сефте имам инвертор. А това е и доста добро, като гледам. Уникално голямо външно тяло за 10-ка( според мен). В момента не си дава зор с кухня, коридор, баня, тоалет и преходна спалня. Настроен на 20 гр., подържа 22(Часовник касио с термометър).
Чудесен избор. Радвам се че не си се набутал с някоя бракма .
Ще се родиш с този климатик...поздравления за избора .Много качествен,икономичен и сравнително евтин климатик .Уцелил си 10 -ката с избора си...браво.Ако ти е правилно подбрано разположението на вътрешното тяло- ще споменаваш с добро Дайкин...Честита придобивка.
Под прозореца на кухнята(вградена тераса). Наистина е чуден и е с голям КОП 4 и нещо. Не духа горещо като конвенционалните, но в стаята е горещо. Как става не знам? :ole
Много добър избор, честито.Е, как става, с добра машина това става. :))
Daikin FTX50G/RX50G
Това смятам да си купя към септември някъде. Трябва да събера паричките. Ще топли голям хол с вградена терса и преходна детска. Всичко е добре изолирано. Вашето мнение за тази машина ? Или да пусна нова тема в Дайкин подфорума.