Здравейте имам следния проблем при настроен студен режим климатика тръгва нормално за 30-40 секунди и спира и на дисплея се изписва грешката E3.Ако някой може да помогне или да ме ориентира какъв е проблема ще съм ви много благодарен.
Здравейте имам следния проблем при настроен студен режим климатика тръгва нормално за 30-40 секунди и спира и на дисплея се изписва грешката E3.Ако някой може да помогне или да ме ориентира какъв е проблема ще съм ви много благодарен.
Моторът на вътрешният вентилатор не се върти или оборотите му са различни от зададените. Причината може да не е в мотора.
След като тръгва нормално за 30-40 секунди провери работния кондензатор на външния мотор ако е избил няма дасе върти ще вдигне налягане и ше спре наскоро имах същия случаи само че с друга марка климатик
външния вентилатор върти и кондензатора е наред,дали не е вътрешен датчик или нещо по платката.А оборотите ако му са различни от зададените какво е решението,защото преди известно време ми сменяха вътрешния мотор на вентилатора и още тогава ми се видя че върти прекалено бавно,но от тогава не съм го ползвал и сега ми се наложи да го пусна и вентилатора тръгва на силна скорост и след 30 секунди изписва грешката
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1313402877[/time]_________________________________________________
Велев сигурно ли е че мотора е сдал багажа да го сменяме ли отново
Вътрешния вентилатор е тази грешка но може и по електрониката да е проблем. Толкова много Мидеи съм монтирал но до сега само един мотор смених защото се оказа от транспорта със скъсани кабели на датчика. Не знам твоето къв карък е.
Сменил си мотора, сега остава да смениш и платката и няма как да не се оправят нещата.
Като зададеш различни обороти на вентилатора от дистанционното той изпълнява ли командата, можеш ли да променяш оборотите?
не оборотите не се променят,това значели че трябва да се смени платката
Приятел това трябва да е задача не за тебе а за техниците дето ти обслужват климатика. Така в форум откриването на дефекта е не възможно, дадохме ти ориентир за грешката от тук на татък се мери с уред прави се проба с друг мотор и тн.